Een moskee op de Westelijke Jordaanoever is, volgens Palestijnse overheidsfunctionarissen, in de nacht van dinsdag op woensdag in brand gestoken door Israëlische kolonisten. "De hele eerste verdieping van de moskee, in het dorp Al-Mougheir, hebben ze in brand gestoken. Het dorp ligt vlak bij de Israëlische nederzetting Shilo en een weg die is voorbehouden voor de kolonisten", aldus een van de functionarissen. Die bracht in herinnering dat in 2012 een andere moskee in dat dorp in brand werd gestoken.

Spanningen lopen op

Al verschillende jaren voeren extremistische kolonisten en extreemrechtse activisten gewelddadige acties en vandalisme uit tegen Palestijnen, Israëlische Arabieren, islamitische en christelijke gebedshuizen en zelfs het Israëlische leger. Volgens hen is dat de prijs die hun slachtoffers moeten betalen. In de meeste gevallen is de slogan "Betaal de prijs" in de buurt van het vandalisme terug te vinden, maar dat was niet het geval in Al-Mougheir.

In Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever lopen de spanningen al een aantal weken op. Afgelopen maandag nog kwam een Israëlische vrouw om bij een aanslag nabij het Israëlisch nederzettingenblok Goesj Etsion. Het Israëlische leger heeft versterkingen gestuurd naar de Westelijke Jordaanoever en de politie heeft, na een dodelijke aanslag in Tel Aviv, hetzelfde gedaan voor het hele grondgebied. (Belga/WB)

Een moskee op de Westelijke Jordaanoever is, volgens Palestijnse overheidsfunctionarissen, in de nacht van dinsdag op woensdag in brand gestoken door Israëlische kolonisten. "De hele eerste verdieping van de moskee, in het dorp Al-Mougheir, hebben ze in brand gestoken. Het dorp ligt vlak bij de Israëlische nederzetting Shilo en een weg die is voorbehouden voor de kolonisten", aldus een van de functionarissen. Die bracht in herinnering dat in 2012 een andere moskee in dat dorp in brand werd gestoken.Al verschillende jaren voeren extremistische kolonisten en extreemrechtse activisten gewelddadige acties en vandalisme uit tegen Palestijnen, Israëlische Arabieren, islamitische en christelijke gebedshuizen en zelfs het Israëlische leger. Volgens hen is dat de prijs die hun slachtoffers moeten betalen. In de meeste gevallen is de slogan "Betaal de prijs" in de buurt van het vandalisme terug te vinden, maar dat was niet het geval in Al-Mougheir. In Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever lopen de spanningen al een aantal weken op. Afgelopen maandag nog kwam een Israëlische vrouw om bij een aanslag nabij het Israëlisch nederzettingenblok Goesj Etsion. Het Israëlische leger heeft versterkingen gestuurd naar de Westelijke Jordaanoever en de politie heeft, na een dodelijke aanslag in Tel Aviv, hetzelfde gedaan voor het hele grondgebied. (Belga/WB)