Hoare is een van de klokkenluiders die de afluisterpraktijken door de mediagroep-Murdoch aan de kaak stelde.
Hoare had vorig jaar in interviews met de New York Times en de BBC onthuld hoe oud-hoofdredacteur van de tabloid Andy Coulson op de hoogte was van de afluisterpraktijken door zijn krant. Na zijn carrière bij News of the World werd Coulson de spin doctor (directeur communicatie) van huidig premier David Cameron.

Voorlopig geen verdacht overlijden

Hoare werd maandagochtend door de politie dood aangetroffen in zijn woning in Watford, in het noorden van Londen. De politie was ter plaatse afgestapt na een telefoontje van een "verontruste" buur. Hoewel momenteel "geen verklaring" voor het overlijden van Hoare is, vindt de politie zijn dood "niet verdacht". Volgens de krant The Guardian was Hoare al lange tijd verslaafd aan drugs en alcohol.

Parlementaire hoorzitting

Vandaag moeten Rupert Murdoch, zijn zoon James en Rebekah Brooks, tot een week geleden de machtigste mensen in de Britse media, zich verantwoorden in het Britse parlement. Dat is zonder voorgaande in de Britse geschiedenis.

Zij zullen drie uren lang vragen van Britse parlementsleden moeten beantwoorden over het afluisterschandaal dat losbrak bij News of the World, de boulevardkrant van Murdoch.

Gehackte voicemails

Journalisten van die krant hackten de voicemail van het vermoorde meisjeMilly Dowler. Maar ook oud-premier Gordon Brown en familieleden van gesneuvelde Britse militairen werden het slachtoffer van News of The World.

In Amerika werden dezelfde praktijken toegepast, ook door journalisten van Murdoch, op familieleden van slachtoffers van de aansagen in 2001 op de WTC-torens in New York. Het FBI stelde daarom vorige week een onderzoek in naar Murdoch. (Belga/INM/SD)

Hoare is een van de klokkenluiders die de afluisterpraktijken door de mediagroep-Murdoch aan de kaak stelde. Hoare had vorig jaar in interviews met de New York Times en de BBC onthuld hoe oud-hoofdredacteur van de tabloid Andy Coulson op de hoogte was van de afluisterpraktijken door zijn krant. Na zijn carrière bij News of the World werd Coulson de spin doctor (directeur communicatie) van huidig premier David Cameron. Voorlopig geen verdacht overlijden Hoare werd maandagochtend door de politie dood aangetroffen in zijn woning in Watford, in het noorden van Londen. De politie was ter plaatse afgestapt na een telefoontje van een "verontruste" buur. Hoewel momenteel "geen verklaring" voor het overlijden van Hoare is, vindt de politie zijn dood "niet verdacht". Volgens de krant The Guardian was Hoare al lange tijd verslaafd aan drugs en alcohol. Parlementaire hoorzittingVandaag moeten Rupert Murdoch, zijn zoon James en Rebekah Brooks, tot een week geleden de machtigste mensen in de Britse media, zich verantwoorden in het Britse parlement. Dat is zonder voorgaande in de Britse geschiedenis. Zij zullen drie uren lang vragen van Britse parlementsleden moeten beantwoorden over het afluisterschandaal dat losbrak bij News of the World, de boulevardkrant van Murdoch. Gehackte voicemailsJournalisten van die krant hackten de voicemail van het vermoorde meisjeMilly Dowler. Maar ook oud-premier Gordon Brown en familieleden van gesneuvelde Britse militairen werden het slachtoffer van News of The World. In Amerika werden dezelfde praktijken toegepast, ook door journalisten van Murdoch, op familieleden van slachtoffers van de aansagen in 2001 op de WTC-torens in New York. Het FBI stelde daarom vorige week een onderzoek in naar Murdoch. (Belga/INM/SD)