Een website van Noord-Koreaanse vluchtelingen meldt dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un op zijn verjaardag in januari 'Mein Kampf' uitdeelde aan hooggeplaatsten van het communistische regime. Hij zou hen gevraagd hebben er inspiratie uit te halen voor Noord-Korea. Pyongyang ontkende dat meteen. Niet zonder te dreigen met 'meedogenloze' represailles aan het adres van de auteurs.

New Focus International schrijft dat Kim Jong-Un vertaalde exemplaren van Adolf Hitlers 'Mein Kampf' uitdeelde aan hooggeplaatsten binnen zijn dictatoriaal regime. 'Mein Kampf' is de neerslag van Hitlers nazi-ideologie, neergepend in de gevangenis in 1924 tijdens een straf die hij uitzat voor een (mislukte) couppoging. Het boek werd vanaf 1936, Hitler was dan bijna drie jaar Rijkskanselier, door de overheid cadeau gedaan aan trouwende koppels.

'Bestudeer het Derde Rijk aandachtig en trek er praktische lessen uit'

'Hij onderstreepte dat Hitler erin slaagde niet lang na de Eerste Wereldoorlog Duitsland opnieuw op te bouwen. Kim Jong-Un gaf daarbij het bevel het Derde Rijk aandachtig te bestuderen om er praktische lessen uit te trekken.' Dat zegt een anonieme Noord-Koreaanse hooggeplaatste die in China verblijft, op wiens getuigenissen het artikel is gebaseerd. Het nieuws werd door Zuid-Koreaanse kranten overgenomen.

Sporten geblazen

Wat Kim Jong-Un bijvoorbeeld interessant vindt aan het nazisme, is de unificerende rol van de sport erin. Sport schaarde de Duitsers rond het nazisme, en dus spoort Kim Jong-Un zijn onderdanen aan om te sporten. Volgens een Noord-Koreaanse zakenman in New Focus gaat binnen de Noord-Koreaanse elite het gerucht dat Kim Jong-Un zich tijdens zijn studies in Oostenrijk verdiepte in het Duitsland onder Hitler.

Noord-Korea: 'Meedogenloze straf voor het menselijke afval dat laster verspreidt'

Het officiële Noord-Koreaanse persagentschap KCNA ontkent de 'laster' en dreigt 'het menselijke afval' dat met het nieuws kwam te zullen vermoorden. In een adem beloofde het een 'meedogenloze straf' voor Seoel (Zuid-Korea) en Washington. Die beiden, aldus KCNA, smadelijke campagnes tegen Kim Jong-Un aanmoedigen.

Een website van Noord-Koreaanse vluchtelingen meldt dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un op zijn verjaardag in januari 'Mein Kampf' uitdeelde aan hooggeplaatsten van het communistische regime. Hij zou hen gevraagd hebben er inspiratie uit te halen voor Noord-Korea. Pyongyang ontkende dat meteen. Niet zonder te dreigen met 'meedogenloze' represailles aan het adres van de auteurs. New Focus International schrijft dat Kim Jong-Un vertaalde exemplaren van Adolf Hitlers 'Mein Kampf' uitdeelde aan hooggeplaatsten binnen zijn dictatoriaal regime. 'Mein Kampf' is de neerslag van Hitlers nazi-ideologie, neergepend in de gevangenis in 1924 tijdens een straf die hij uitzat voor een (mislukte) couppoging. Het boek werd vanaf 1936, Hitler was dan bijna drie jaar Rijkskanselier, door de overheid cadeau gedaan aan trouwende koppels. 'Bestudeer het Derde Rijk aandachtig en trek er praktische lessen uit''Hij onderstreepte dat Hitler erin slaagde niet lang na de Eerste Wereldoorlog Duitsland opnieuw op te bouwen. Kim Jong-Un gaf daarbij het bevel het Derde Rijk aandachtig te bestuderen om er praktische lessen uit te trekken.' Dat zegt een anonieme Noord-Koreaanse hooggeplaatste die in China verblijft, op wiens getuigenissen het artikel is gebaseerd. Het nieuws werd door Zuid-Koreaanse kranten overgenomen. Sporten geblazenWat Kim Jong-Un bijvoorbeeld interessant vindt aan het nazisme, is de unificerende rol van de sport erin. Sport schaarde de Duitsers rond het nazisme, en dus spoort Kim Jong-Un zijn onderdanen aan om te sporten. Volgens een Noord-Koreaanse zakenman in New Focus gaat binnen de Noord-Koreaanse elite het gerucht dat Kim Jong-Un zich tijdens zijn studies in Oostenrijk verdiepte in het Duitsland onder Hitler. Noord-Korea: 'Meedogenloze straf voor het menselijke afval dat laster verspreidt'Het officiële Noord-Koreaanse persagentschap KCNA ontkent de 'laster' en dreigt 'het menselijke afval' dat met het nieuws kwam te zullen vermoorden. In een adem beloofde het een 'meedogenloze straf' voor Seoel (Zuid-Korea) en Washington. Die beiden, aldus KCNA, smadelijke campagnes tegen Kim Jong-Un aanmoedigen.