Hoewel het vredesakkoord Minsk II goeddeels wordt opgevolgd, vinden in het separatistische gebied nog sporadisch gevechten plaats.

Bij de explosie van een mijn nabij Tsjirokine, een tiental kilometer van de strategische havenstad Marioepol, kwamen twee militairen om. Marioepol is de laatste grote stad in de conflictzone die nog in handen is van Kiev. Een derde soldaat liep zware verwondingen op, aldus Mozoezjanik.

Eerder zondag had de Oekraïense politie reeds de dood gemeld van vier soldaten door anti-tankgeschut in Sjtsjastja, een eveneens nog door Kiev gecontroleerd stadje op 125 kilometer van het separatistische bolwerk Loegansk.

Ook zaterdag zouden drie militairen omgekomen zijn. Volgens de Oekraïense militaire woordvoerder Andrij Lysenko gebeurde dat bij de explosie van een mijn nabij Avdijvka, nabij de ruïnes van de luchthaven van Donetsk. (Belga)

Hoewel het vredesakkoord Minsk II goeddeels wordt opgevolgd, vinden in het separatistische gebied nog sporadisch gevechten plaats.Bij de explosie van een mijn nabij Tsjirokine, een tiental kilometer van de strategische havenstad Marioepol, kwamen twee militairen om. Marioepol is de laatste grote stad in de conflictzone die nog in handen is van Kiev. Een derde soldaat liep zware verwondingen op, aldus Mozoezjanik. Eerder zondag had de Oekraïense politie reeds de dood gemeld van vier soldaten door anti-tankgeschut in Sjtsjastja, een eveneens nog door Kiev gecontroleerd stadje op 125 kilometer van het separatistische bolwerk Loegansk. Ook zaterdag zouden drie militairen omgekomen zijn. Volgens de Oekraïense militaire woordvoerder Andrij Lysenko gebeurde dat bij de explosie van een mijn nabij Avdijvka, nabij de ruïnes van de luchthaven van Donetsk. (Belga)