Over de duur van de opschorting is niets bekend. Ondertussen eist kolonel Muammar Khaddafi een verontschuldiging van het Westen om daarna de relaties en de goede samenwerking in de olie-industrie te kunnen hervatten. Dat meldt het Libische persbureau Jana.

Overwinning

Volgens verschillende bronnen heeft Khaddafi terug terrein gewonnen. Welke gebieden hij precies in handen heeft, is niet duidelijk. De staatstelevisie zegt dat de regeringstroepen de controle hebben over de steden Misrata en Tobruk, maar de opstandelingen betwisten dit.

Volgens Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten bevinden de troepen van Khaddafi zich momenteel op 160 kilometer van Benghazi, de tweede stad van het land waar de opstandelingen hun voorlopige regering hebben geïnstalleerd.

Ooggetuigen berichtten dat de luchtmacht van Kaddhafi de internationale luchthaven van Benghazi al heeft gebombardeerd. De opstandelingen slaagden erin om twee regeringsvliegtuigen neer te halen.

No-fly
Over de beslissing van de VN-Veiligheidsraad in verband met de no-flyzone was donderdagnamiddag nog niets bekend, maar de Verenigde Staten denken dat het waarschijnlijk niets meer zal opbrengen. Er zijn andere maatregelen nodig om de opstandelingen te steunen, zoals de marine en het sturen van grondtroepen.

De burgeroorlog heeft heel wat slachtoffers gemaakt. "Meer dan 6.000 mensen zijn al gedood en meer dan 14.000 anderen zijn gewond geraakt tijdens gevechten", zegt de voormalige generaal in het Libische leger Mohamed Abdellrahim.

(SMG)

Over de duur van de opschorting is niets bekend. Ondertussen eist kolonel Muammar Khaddafi een verontschuldiging van het Westen om daarna de relaties en de goede samenwerking in de olie-industrie te kunnen hervatten. Dat meldt het Libische persbureau Jana. Overwinning Volgens verschillende bronnen heeft Khaddafi terug terrein gewonnen. Welke gebieden hij precies in handen heeft, is niet duidelijk. De staatstelevisie zegt dat de regeringstroepen de controle hebben over de steden Misrata en Tobruk, maar de opstandelingen betwisten dit. Volgens Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten bevinden de troepen van Khaddafi zich momenteel op 160 kilometer van Benghazi, de tweede stad van het land waar de opstandelingen hun voorlopige regering hebben geïnstalleerd. Ooggetuigen berichtten dat de luchtmacht van Kaddhafi de internationale luchthaven van Benghazi al heeft gebombardeerd. De opstandelingen slaagden erin om twee regeringsvliegtuigen neer te halen. No-fly Over de beslissing van de VN-Veiligheidsraad in verband met de no-flyzone was donderdagnamiddag nog niets bekend, maar de Verenigde Staten denken dat het waarschijnlijk niets meer zal opbrengen. Er zijn andere maatregelen nodig om de opstandelingen te steunen, zoals de marine en het sturen van grondtroepen. De burgeroorlog heeft heel wat slachtoffers gemaakt. "Meer dan 6.000 mensen zijn al gedood en meer dan 14.000 anderen zijn gewond geraakt tijdens gevechten", zegt de voormalige generaal in het Libische leger Mohamed Abdellrahim. (SMG)