De Libische leider Muammar Khaddafi heeft zijn medestanders maandagochtend in een audioboodschap opgeroepen om zich klaar te maken voor de strijd die moet leiden tot de 'bevrijding' van de steden in handen van de rebellen.

De boodschap werd verspreid via de staatstelevisie. Regeringswoordvoerder Moussa Ibrahim zei dan weer dat de regimetroepen enkele steden heroverd hebben die de voorbije twee dagen in rebellenhanden vielen.

Geruchten dat Khaddafi Libië wil verlaten

Het grootste deel van de boodschap was onhoorbaar wegens een 'technische panne', aldus de zender, die de interventie van kononel Khaddafi naar eigen zeggen live de ether instuurde.

Concreet riep de Libische leider zijn medestanders maandagochtend op zich klaar te houden voor de strijd. Tegelijk werden beelden getoond van een honderdtal medestanders op een centraal plein in Tripoli, die er hun steun voor Khaddafi verkondigden.

Op socialenetwerksites en in bepaalde media klinken echter steeds luidere geruchten dat Khaddafi het land zou willen ontvluchten.

Regeringswoordvoerder Ibrahim: 'Situatie in bepaalde steden onder controle'
Regeringswoordvoerder Ibrahim verklaarde intussen dat de ordetroepen de situatie in bepaalde steden weer onder controle hebben, nadat de rebellen er de voorbije dagen veld hadden gewonnen. Zo zouden de Khaddafi-troepen onder meer een nieuw rebellenoffensief in Zawiyah hebben kunnen terugdringen.

Ibrahim moest wel toegeven dat de rebellen de stad Gharyan wisten te bereiken. Hij benadrukte echter dat het slechts om 'enkele bendes' gaat, die slechts bepaalde delen van de stad konden binnendringen. 'Niets dat tot ongerustheid leidt', klonk het zelfverzekerd. (Belga/SD)

De Libische leider Muammar Khaddafi heeft zijn medestanders maandagochtend in een audioboodschap opgeroepen om zich klaar te maken voor de strijd die moet leiden tot de 'bevrijding' van de steden in handen van de rebellen. De boodschap werd verspreid via de staatstelevisie. Regeringswoordvoerder Moussa Ibrahim zei dan weer dat de regimetroepen enkele steden heroverd hebben die de voorbije twee dagen in rebellenhanden vielen. Geruchten dat Khaddafi Libië wil verlaten Het grootste deel van de boodschap was onhoorbaar wegens een 'technische panne', aldus de zender, die de interventie van kononel Khaddafi naar eigen zeggen live de ether instuurde. Concreet riep de Libische leider zijn medestanders maandagochtend op zich klaar te houden voor de strijd. Tegelijk werden beelden getoond van een honderdtal medestanders op een centraal plein in Tripoli, die er hun steun voor Khaddafi verkondigden. Op socialenetwerksites en in bepaalde media klinken echter steeds luidere geruchten dat Khaddafi het land zou willen ontvluchten. Regeringswoordvoerder Ibrahim: 'Situatie in bepaalde steden onder controle' Regeringswoordvoerder Ibrahim verklaarde intussen dat de ordetroepen de situatie in bepaalde steden weer onder controle hebben, nadat de rebellen er de voorbije dagen veld hadden gewonnen. Zo zouden de Khaddafi-troepen onder meer een nieuw rebellenoffensief in Zawiyah hebben kunnen terugdringen. Ibrahim moest wel toegeven dat de rebellen de stad Gharyan wisten te bereiken. Hij benadrukte echter dat het slechts om 'enkele bendes' gaat, die slechts bepaalde delen van de stad konden binnendringen. 'Niets dat tot ongerustheid leidt', klonk het zelfverzekerd. (Belga/SD)