In de toespraak die op de in Syrië gevestigde satelliet-televiezender Arrai en op de Arabische nieuwszender al-Arabija werd uitgezonden, zei Khaddafi zich voor te bereiden op "een lange strijd" en dat "Libië overspoeld moet worden door vlammen".

"Wij geven ons niet over. Wij zijn geen vrouwen en wij zullen de strijd voortzetten", klonk het. Khaddafi zei ook nog dat van de stammen in de steden Sirte en Bani Walid ten oosten van de hoofdstad Tripoli bitter weerstand kan blijven verwacht worden.

"Zelfs al hoort u mijn stem niet, blijf u verzetten"

De rebellen vermoeden dat Khaddafi zich met zijn zoon al-Saadi in Bani Walid ophoudt. Die zoon zou geprobeerd hebben een akkoord te bereiken met de opstandelingen.

"Zelfs al hoort u mijn stem niet, blijf u verzetten", gaf de kolonel nog mee. Zijn stem zou volgens hemzelf de vijand schrik aanjagen: "Ze weten dat mijn stem gevaar betekent voor hen." Hij voegde eraan toe dat er (menings)verschillen zijn tussen de "Alliantie van de Agressie" (NAVO) en haar "agenten" (de rebellen). (Belga/SD)

In de toespraak die op de in Syrië gevestigde satelliet-televiezender Arrai en op de Arabische nieuwszender al-Arabija werd uitgezonden, zei Khaddafi zich voor te bereiden op "een lange strijd" en dat "Libië overspoeld moet worden door vlammen". "Wij geven ons niet over. Wij zijn geen vrouwen en wij zullen de strijd voortzetten", klonk het. Khaddafi zei ook nog dat van de stammen in de steden Sirte en Bani Walid ten oosten van de hoofdstad Tripoli bitter weerstand kan blijven verwacht worden. "Zelfs al hoort u mijn stem niet, blijf u verzetten"De rebellen vermoeden dat Khaddafi zich met zijn zoon al-Saadi in Bani Walid ophoudt. Die zoon zou geprobeerd hebben een akkoord te bereiken met de opstandelingen. "Zelfs al hoort u mijn stem niet, blijf u verzetten", gaf de kolonel nog mee. Zijn stem zou volgens hemzelf de vijand schrik aanjagen: "Ze weten dat mijn stem gevaar betekent voor hen." Hij voegde eraan toe dat er (menings)verschillen zijn tussen de "Alliantie van de Agressie" (NAVO) en haar "agenten" (de rebellen). (Belga/SD)