De rooms-katholieke kerk moet zich meer open opstellen ten opzichte van homo's en lesbiennes, hoewel de kerk zich moet blijven verzetten tegen het homohuwelijk. Dat was de boodschap van de aartsbisschop van New York, Timothy M. Dolan, in verschillende televisie-interviews.

"We moeten beter doen zodat onze verdediging van het huwelijk niet herleid wordt tot een aanval op homoseksuele mensen", klonk het bij ABC. De kerk probeert volgens de aartsbisschop "te verzekeren dat we niet anti-iedereen zijn". In een interview bij CBS erkende Dolan dat de kerk het moeilijk heeft om relevant te blijven nu de publieke opinie over het homohuwelijk keert. Hij gaf toe dat het voor de kerk moeilijk is om trouw te blijven aan de principes, zonder daarbij mensen te verliezen die meer en meer die principes in vraag trekken.

Dolan geldt als een sterke tegenstander van het homohuwelijk. De aartsbisschop is nog maar pas teruggekeerd van het Vaticaan, waar hij deelnam aan het conclaaf. Voorafgaand werd hij als een kanshebber genoemd om tot paus gekozen te worden. Tijdens de paasviering verwelkomde Dolan de hergeboorte van de kerk onder de nieuwe paus Franciscus, aldus de New York Times. De kerk maakt momenteel "vernieuwing, herstel en herleving" mee, klonk het.

In ons land zei aartsbisschop Léonard eerder dat homo's "celibatair moeten blijven en leven in onthouding". Hij verzette zich eveneens tegen het homohuwelijk. (Belga/SD)

De rooms-katholieke kerk moet zich meer open opstellen ten opzichte van homo's en lesbiennes, hoewel de kerk zich moet blijven verzetten tegen het homohuwelijk. Dat was de boodschap van de aartsbisschop van New York, Timothy M. Dolan, in verschillende televisie-interviews. "We moeten beter doen zodat onze verdediging van het huwelijk niet herleid wordt tot een aanval op homoseksuele mensen", klonk het bij ABC. De kerk probeert volgens de aartsbisschop "te verzekeren dat we niet anti-iedereen zijn". In een interview bij CBS erkende Dolan dat de kerk het moeilijk heeft om relevant te blijven nu de publieke opinie over het homohuwelijk keert. Hij gaf toe dat het voor de kerk moeilijk is om trouw te blijven aan de principes, zonder daarbij mensen te verliezen die meer en meer die principes in vraag trekken. Dolan geldt als een sterke tegenstander van het homohuwelijk. De aartsbisschop is nog maar pas teruggekeerd van het Vaticaan, waar hij deelnam aan het conclaaf. Voorafgaand werd hij als een kanshebber genoemd om tot paus gekozen te worden. Tijdens de paasviering verwelkomde Dolan de hergeboorte van de kerk onder de nieuwe paus Franciscus, aldus de New York Times. De kerk maakt momenteel "vernieuwing, herstel en herleving" mee, klonk het. In ons land zei aartsbisschop Léonard eerder dat homo's "celibatair moeten blijven en leven in onthouding". Hij verzette zich eveneens tegen het homohuwelijk. (Belga/SD)