Het kamermeisje dat IMF-topman Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van seksuele aanranding, wist niet wie hij was op het moment van het vermeende incident. Dat zegt haar advocaat Jeffrey Shapiro.

Dat meldt de Britse openbare omroep BBC.

De 32-jarige vrouw van Guineese afkomst vertelde aan de politie dat Strauss-Khan haar zaterdag probeerde te verkrachten in zijn hotelkamer. Een dag later kon ze de IMF-topman in een politiecommissariaat aanduiden in een groep mannen. Strauss-Khan, die de beschuldigingen ontkent, zit momenteel vast in de gevangenis van Rikers Island.

Volgens een peiling in opdracht van enkele Franse media gelooft 57 procent van de Fransen dat Strauss-Khan, mogelijk presidentskandidaat voor de socialisten in 2012, het slachtoffer is van een complot.

"Het idee dat iemand zou suggereren dat de vrouw deel uitmaakt van een complot, is ridicuul," aldus Shapiro. "Zij is een slachtoffer van geweld". Nog volgens Shapiro ontkent het kamermeisje dat ze instemde met seks. (KVDA)

Het kamermeisje dat IMF-topman Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van seksuele aanranding, wist niet wie hij was op het moment van het vermeende incident. Dat zegt haar advocaat Jeffrey Shapiro. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De 32-jarige vrouw van Guineese afkomst vertelde aan de politie dat Strauss-Khan haar zaterdag probeerde te verkrachten in zijn hotelkamer. Een dag later kon ze de IMF-topman in een politiecommissariaat aanduiden in een groep mannen. Strauss-Khan, die de beschuldigingen ontkent, zit momenteel vast in de gevangenis van Rikers Island. Volgens een peiling in opdracht van enkele Franse media gelooft 57 procent van de Fransen dat Strauss-Khan, mogelijk presidentskandidaat voor de socialisten in 2012, het slachtoffer is van een complot. "Het idee dat iemand zou suggereren dat de vrouw deel uitmaakt van een complot, is ridicuul," aldus Shapiro. "Zij is een slachtoffer van geweld". Nog volgens Shapiro ontkent het kamermeisje dat ze instemde met seks. (KVDA)