Vrijdag berichtten Franse media nog dat Juppé, die in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen verloor tegen Fillon, wilde inspringen mocht Fillon er de brui aan geven. Die laatste loopt al weken gebukt onder het schandaal rond de fictieve job die hij aan zijn vrouw Penelope zou hebben gegeven. Fillon zelf gaf zondag in een groots opgezette meeting nog aan kandidaat te willen blijven, maar ziet zijn aanhang almaar slinken.

Ik bevestig voor eens en voor altijd aan iedereen dat ik geen kandidaat zal zijn.

'Ik bevestig voor eens en voor altijd aan iedereen dat ik geen kandidaat zal zijn', zei Juppé, die tweede was geëindigd in de rechtse voorverkiezingen en waarvan hij het resultaat maandag 'onweerlegbaar' en 'onweerlegd' noemde. 'Fillon had een straat voorsprong en ik heb meermaals mijn steun betuigd'. Niettemin heeft een verkiezing in de Vijfde Republiek 'nooit zo'n verwarring' gekend, zei Juppé ook. 'Vorige week heb ik talrijke oproepen gekregen om [Fillon] af te lossen. Zij hebben me doen twijfelen, ik heb nagedacht', zei de burgemeester van Bordeaux volgens Franse media.

'Ik herhaal dat het voor mij te laat is, maar het is niet te laat voor Frankrijk, het is nooit te laat voor Frankrijk. Het land ondergaat een vertrouwenscrisis, maar heeft ook de capaciteit om op te veren'. 'Ik wens dat er zeer, zeer snel een andere kandidaat opstaat', zei Juppé ook. '

De vroegere Franse president Nicolas Sarkozy, tevens een partijgenoot van Fillon en Juppé stelde maandag nog een vergadering voor met Fillon en Juppé 'om een waardige en geloofwaardige uitweg te vinden voor een situatie die niet kan blijven duren.' 'Onze onenigheid spreidt het bed van extreemrechts', stelt de vroegere bewoner van het Elysée.

'De politieke lijn van Fillon is de goede', zei Sarkozy nadat Juppé had duidelijk gemaakt geen kandidaat te zijn. 'Wij vragen Fillon zijn verantwoordelijkheid op te nemen en zelf een opvolger te kiezen.' In verband met een nieuwe plan B valt meer en meer de naam van senator en burgemeester van Troyes François Baroin, die officieel voor niets kandidaat is. Ook Juppé noemde die naam tijdens zijn speech.

Vrijdag berichtten Franse media nog dat Juppé, die in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen verloor tegen Fillon, wilde inspringen mocht Fillon er de brui aan geven. Die laatste loopt al weken gebukt onder het schandaal rond de fictieve job die hij aan zijn vrouw Penelope zou hebben gegeven. Fillon zelf gaf zondag in een groots opgezette meeting nog aan kandidaat te willen blijven, maar ziet zijn aanhang almaar slinken.'Ik bevestig voor eens en voor altijd aan iedereen dat ik geen kandidaat zal zijn', zei Juppé, die tweede was geëindigd in de rechtse voorverkiezingen en waarvan hij het resultaat maandag 'onweerlegbaar' en 'onweerlegd' noemde. 'Fillon had een straat voorsprong en ik heb meermaals mijn steun betuigd'. Niettemin heeft een verkiezing in de Vijfde Republiek 'nooit zo'n verwarring' gekend, zei Juppé ook. 'Vorige week heb ik talrijke oproepen gekregen om [Fillon] af te lossen. Zij hebben me doen twijfelen, ik heb nagedacht', zei de burgemeester van Bordeaux volgens Franse media. 'Ik herhaal dat het voor mij te laat is, maar het is niet te laat voor Frankrijk, het is nooit te laat voor Frankrijk. Het land ondergaat een vertrouwenscrisis, maar heeft ook de capaciteit om op te veren'. 'Ik wens dat er zeer, zeer snel een andere kandidaat opstaat', zei Juppé ook. ' De vroegere Franse president Nicolas Sarkozy, tevens een partijgenoot van Fillon en Juppé stelde maandag nog een vergadering voor met Fillon en Juppé 'om een waardige en geloofwaardige uitweg te vinden voor een situatie die niet kan blijven duren.' 'Onze onenigheid spreidt het bed van extreemrechts', stelt de vroegere bewoner van het Elysée. 'De politieke lijn van Fillon is de goede', zei Sarkozy nadat Juppé had duidelijk gemaakt geen kandidaat te zijn. 'Wij vragen Fillon zijn verantwoordelijkheid op te nemen en zelf een opvolger te kiezen.' In verband met een nieuwe plan B valt meer en meer de naam van senator en burgemeester van Troyes François Baroin, die officieel voor niets kandidaat is. Ook Juppé noemde die naam tijdens zijn speech.