Het online-nieuwsportaal MEE (Middle East Eye) brengt het bericht op basis van notulen van die vergadering.

De vluchtelingencrisis waarmee Europa kampt, is geen toeval, aldus koning Abdullah volgens MEE. "Het is deel van het Turkse beleid en Turkije wordt daar wel eens voor op de vingers getikt, maar meer niet". Volgens het Jordaanse staatshoofd zoekt Erdogan een "radicaal-islamitische oplossing voor de regio (het Midden-Oosten, nvdr)". Ook voor Syrië zocht hij een "religieuze oplossing".

'Made in Turkey'

Ankara heeft, aldus Abdullah - net als Erdogan een bondgenoot van het Westen - niet alleen islamitische strijders naar Syrië gestuurd, maar ook naar Libië en Somalië. De radicalisering is "made in Turkey" volgens de Jordaanse koning.

In hetzelfde artikel wordt ook de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Judeh, aangehaald, volgens wie Turkije de vluchtelingen "op Europa heeft losgelaten" nadat de poging van Erdogan om een Turkse 'veilige zone' in te richten in het (Koerdische) noorden van Syrië door het Russische optreden in Syrië mislukte.

Zowel de minister als de koning waren niet te spreken over de plannen van de EU om 3 miljard euro aan Turkije over te maken, terwijl Jordanië proportioneel meer vluchtelingen opvangt.

Erdogan zelf had de voorbije dagen scherpe kritiek op het Europese antiterreuroptreden.

(Belga/RR)

Het online-nieuwsportaal MEE (Middle East Eye) brengt het bericht op basis van notulen van die vergadering.De vluchtelingencrisis waarmee Europa kampt, is geen toeval, aldus koning Abdullah volgens MEE. "Het is deel van het Turkse beleid en Turkije wordt daar wel eens voor op de vingers getikt, maar meer niet". Volgens het Jordaanse staatshoofd zoekt Erdogan een "radicaal-islamitische oplossing voor de regio (het Midden-Oosten, nvdr)". Ook voor Syrië zocht hij een "religieuze oplossing". Ankara heeft, aldus Abdullah - net als Erdogan een bondgenoot van het Westen - niet alleen islamitische strijders naar Syrië gestuurd, maar ook naar Libië en Somalië. De radicalisering is "made in Turkey" volgens de Jordaanse koning. In hetzelfde artikel wordt ook de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Judeh, aangehaald, volgens wie Turkije de vluchtelingen "op Europa heeft losgelaten" nadat de poging van Erdogan om een Turkse 'veilige zone' in te richten in het (Koerdische) noorden van Syrië door het Russische optreden in Syrië mislukte.Zowel de minister als de koning waren niet te spreken over de plannen van de EU om 3 miljard euro aan Turkije over te maken, terwijl Jordanië proportioneel meer vluchtelingen opvangt.Erdogan zelf had de voorbije dagen scherpe kritiek op het Europese antiterreuroptreden.(Belga/RR)