Drie joodse jongeren zijn in de buurt van de Franse stad Lyon aangevallen door een groep van ongeveer tien mensen. De jongeren werden met hamer en ijzeren staaf geslagen.

De jongens droegen een keppeltje. Een van hen liep een wond aan de schedel op, een meisje werd in hals geraakt. De derde jongen raakte lichtgewond aan zijn arm. Twee van de drie jongeren zijn korte tijd in het ziekenhuis opgenomen.

De aanval had rond 18.30 uur plaats in de buurt van een joodse school in een buitenwijk van Lyon. De daders zouden van Noord-Afrikaanse afkomst zijn, meldt het Franse nationale bureau tegen antisemitisme.

Antisemitisme

Minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls veroordeelt het antisemitische geweld scherp en noemt deze een aanval tegen het Republikeins systeem van Frankrijk: "Deze daden zijn bijzonder ernstig en zijn een opzettelijke aanval tegen ons Republikeins model dat iedereen, zonder uitzondering, de kans geeft om in alle vrijheid en veiligheid de eigen religieuze overtuiging te beleven."

Toulouse

In maart dit jaar had bij een joodse school in Toulouse een schietpartij plaats. Moslimextremist Mohammed Merah schoot er drie kinderen en een leraar dood. Eerder had hij ook drie militairen van Noord-Afrikaanse afkomst doodgeschoten. (Elsevier/MV/Belga/SD)

Drie joodse jongeren zijn in de buurt van de Franse stad Lyon aangevallen door een groep van ongeveer tien mensen. De jongeren werden met hamer en ijzeren staaf geslagen.De jongens droegen een keppeltje. Een van hen liep een wond aan de schedel op, een meisje werd in hals geraakt. De derde jongen raakte lichtgewond aan zijn arm. Twee van de drie jongeren zijn korte tijd in het ziekenhuis opgenomen. De aanval had rond 18.30 uur plaats in de buurt van een joodse school in een buitenwijk van Lyon. De daders zouden van Noord-Afrikaanse afkomst zijn, meldt het Franse nationale bureau tegen antisemitisme. Antisemitisme Minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls veroordeelt het antisemitische geweld scherp en noemt deze een aanval tegen het Republikeins systeem van Frankrijk: "Deze daden zijn bijzonder ernstig en zijn een opzettelijke aanval tegen ons Republikeins model dat iedereen, zonder uitzondering, de kans geeft om in alle vrijheid en veiligheid de eigen religieuze overtuiging te beleven." ToulouseIn maart dit jaar had bij een joodse school in Toulouse een schietpartij plaats. Moslimextremist Mohammed Merah schoot er drie kinderen en een leraar dood. Eerder had hij ook drie militairen van Noord-Afrikaanse afkomst doodgeschoten. (Elsevier/MV/Belga/SD)