Het drama gebeurde zaterdagavond in het plaatsje White Pine, in het district Jefferson County in het westen van Tennessee, meldt de lokale zender WATE.

Shotgun

Volgens de sheriff van Jefferson County schoot de 11-jarige jongen, van wie de naam nog niet bekend werd gemaakt, zijn drie jaar jongere buurmeisje McKayla Dyer in de borst vanuit zijn woning, met een shotgun van zijn vader. Ze overleed in het ziekenhuis.

De moeder van het meisje zegt dat haar dochter buiten aan het spelen was toen de jongen haar vroeg om haar puppy te zien. Het meisje weigerde dat, en kort daarop schoot hij haar neer. Volgens de moeder gingen beiden naar dezelfde school en werd het meisje in het verleden al gepest door de jongen.

Wapens

Het nieuwe drama komt er op een moment dat de vrije wapendracht in de Verenigde Staten opnieuw fel ter discussie staat, na de dodelijke schietpartij op een universiteitscampus in de staat Oregon.

President Barack Obama reageerde erg kwaad en verbitterd op die schietpartij omdat hij geen strengere wapenwetten door het Congres krijgt. De Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush verdedigde dan weer het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet: 'Stuff happens' (dingen gebeuren nu eenmaal, nvdr.). 'De reactie is altijd om iets te doen, maar dat is niet noodzakelijk het juiste.'

'Er is een tweedeling in de Amerikaanse samenleving,' zegt onze correspondent in de Verenigde Staten Rudi Rotthier. 'Veel Amerikanen bekijken het Europees en zien een verband tussen weinig gecontroleerd wapenbezit en bloedbaden. Voor anderen is het twee amendement bij de grondwet, dat vrij wapenbezit garandeert, heilig.'

559 kinderen

Volgens de non-profitorganisatie Gun Violence Archive, die gegevens bijhoudt over wapengeweld in de Verenigde Staten, kwamen dit jaar al 559 kinderen van 11 jaar en jonger om het leven door schietpartijen. (KVDA)

Het drama gebeurde zaterdagavond in het plaatsje White Pine, in het district Jefferson County in het westen van Tennessee, meldt de lokale zender WATE. Volgens de sheriff van Jefferson County schoot de 11-jarige jongen, van wie de naam nog niet bekend werd gemaakt, zijn drie jaar jongere buurmeisje McKayla Dyer in de borst vanuit zijn woning, met een shotgun van zijn vader. Ze overleed in het ziekenhuis.De moeder van het meisje zegt dat haar dochter buiten aan het spelen was toen de jongen haar vroeg om haar puppy te zien. Het meisje weigerde dat, en kort daarop schoot hij haar neer. Volgens de moeder gingen beiden naar dezelfde school en werd het meisje in het verleden al gepest door de jongen.Het nieuwe drama komt er op een moment dat de vrije wapendracht in de Verenigde Staten opnieuw fel ter discussie staat, na de dodelijke schietpartij op een universiteitscampus in de staat Oregon.President Barack Obama reageerde erg kwaad en verbitterd op die schietpartij omdat hij geen strengere wapenwetten door het Congres krijgt. De Republikeinse presidentskandidaat Jeb Bush verdedigde dan weer het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet: 'Stuff happens' (dingen gebeuren nu eenmaal, nvdr.). 'De reactie is altijd om iets te doen, maar dat is niet noodzakelijk het juiste.''Er is een tweedeling in de Amerikaanse samenleving,' zegt onze correspondent in de Verenigde Staten Rudi Rotthier. 'Veel Amerikanen bekijken het Europees en zien een verband tussen weinig gecontroleerd wapenbezit en bloedbaden. Voor anderen is het twee amendement bij de grondwet, dat vrij wapenbezit garandeert, heilig.'Volgens de non-profitorganisatie Gun Violence Archive, die gegevens bijhoudt over wapengeweld in de Verenigde Staten, kwamen dit jaar al 559 kinderen van 11 jaar en jonger om het leven door schietpartijen. (KVDA)