Iran wordt ervan verdacht steun te verlenen aan de sjiitische Houthirebellen in Jemen. Teheran ontkent dat, maar John Kerry gelooft dat niet. In een interview voor het programma Newshour van zender PBS sprak de minister over 'bevoorradingen die duidelijk van Iran komen. Er komen per week een aantal vluchten toe'.

Kerry waarschuwt: 'Iran moet beseffen dat de Verenigde Staten niet zullen toekijken terwijl de regio wordt gedestabiliseerd'.

Al-Qaeda

De Jemenitische tak van Al-Qaeda heeft intussen een prijs gezet op het hoofd van de leider van de Houthi-rebellen, Abdel-Malek al-Houthi, en van gewezen president Ali Abdullah Saleh. Dat meldt de SITE Intel Group, een organisatie die de online activiteiten van terroristische organisaties volgt.

In een video die gepubliceerd werd in naam van Al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (Aqpa) wordt twintig kilogram goud beloofd voor iedereen die erin slaagt een van de twee mannen te doden of te ontvoeren. De twee worden in de videoboodschap omschreven als 'de hoofden van het kwaad in Jemen'. (KVDA)

Iran wordt ervan verdacht steun te verlenen aan de sjiitische Houthirebellen in Jemen. Teheran ontkent dat, maar John Kerry gelooft dat niet. In een interview voor het programma Newshour van zender PBS sprak de minister over 'bevoorradingen die duidelijk van Iran komen. Er komen per week een aantal vluchten toe'.Kerry waarschuwt: 'Iran moet beseffen dat de Verenigde Staten niet zullen toekijken terwijl de regio wordt gedestabiliseerd'.De Jemenitische tak van Al-Qaeda heeft intussen een prijs gezet op het hoofd van de leider van de Houthi-rebellen, Abdel-Malek al-Houthi, en van gewezen president Ali Abdullah Saleh. Dat meldt de SITE Intel Group, een organisatie die de online activiteiten van terroristische organisaties volgt.In een video die gepubliceerd werd in naam van Al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (Aqpa) wordt twintig kilogram goud beloofd voor iedereen die erin slaagt een van de twee mannen te doden of te ontvoeren. De twee worden in de videoboodschap omschreven als 'de hoofden van het kwaad in Jemen'. (KVDA)