In een interview met CBS News zei Kerry nog dat de VS er bij Assad ernstig op aandringt om te praten over een overgangsstrategie. Exact vier jaar geleden begonnen de betogingen tegen de Syrische president, die uitdraaiden op een bloedige burgeroorlog.

John Kerry zei dat de VS probeert 'om Assad tot concrete engagementen te krijgen'. Hij erkende dat daartoe extra druk nodig zal zijn op de door Iran gesteunde regering van Assad, die nu strijdt tegen soennitische rebellen en IS-strijders.

De Amerikaanse minister noemde de burgeroorlog in Syrië 'een van de ergste tragedies die we ooit hebben gezien'. In het conflict zouden al meer dan 215.000 doden gevallen zijn.

(Belga/MI)

In een interview met CBS News zei Kerry nog dat de VS er bij Assad ernstig op aandringt om te praten over een overgangsstrategie. Exact vier jaar geleden begonnen de betogingen tegen de Syrische president, die uitdraaiden op een bloedige burgeroorlog.John Kerry zei dat de VS probeert 'om Assad tot concrete engagementen te krijgen'. Hij erkende dat daartoe extra druk nodig zal zijn op de door Iran gesteunde regering van Assad, die nu strijdt tegen soennitische rebellen en IS-strijders. De Amerikaanse minister noemde de burgeroorlog in Syrië 'een van de ergste tragedies die we ooit hebben gezien'. In het conflict zouden al meer dan 215.000 doden gevallen zijn.(Belga/MI)