Het Japans Bedrijf voor Atoomenergie (JAPC) zei aan het persagentschap Kyodo News dat de straling uit de kerncentrale van Tsuruga vrijkwam een week nadat de uitbater grotere hoeveelheden radioactief materiaal in het koelwater aantrof. Het is het tweede incident in Tsuruga in acht dagen.

De bevolking is steeds meer ongerust over een nieuwe nucleaire ramp en wil dat het beleid voor nucleaire energie herzien wordt. De kerncentrale van Tsuruga ligt aan de westkust van Japan, 500 kilometer ten zuidwesten van Fukushima. De centrale was door de ramp niet beschadigd. (DPA)

Het Japans Bedrijf voor Atoomenergie (JAPC) zei aan het persagentschap Kyodo News dat de straling uit de kerncentrale van Tsuruga vrijkwam een week nadat de uitbater grotere hoeveelheden radioactief materiaal in het koelwater aantrof. Het is het tweede incident in Tsuruga in acht dagen. De bevolking is steeds meer ongerust over een nieuwe nucleaire ramp en wil dat het beleid voor nucleaire energie herzien wordt. De kerncentrale van Tsuruga ligt aan de westkust van Japan, 500 kilometer ten zuidwesten van Fukushima. De centrale was door de ramp niet beschadigd. (DPA)