Tokyo Electric Power Company (Tepco), de uitbater van de beschadigde kerncentrale van Fukushima in Japan, is begonnen met het overpompen van hoogradioactief water naar een nabijgelegen opslagtank.

Een reeks zware naschokken veroorzaakte maandag en dinsdag vertraging in de operatie, maar Tepco begon het radioactieve water dinsdagavond plaatselijke tijd uit een reactorgebouw te pompen.

Ongeveer 700 ton water moet naar een condensor worden overgeheveld. De operatie zal waarschijnlijk 40 uur duren, meldde het persbureau Kyodo. (Belga)

Tokyo Electric Power Company (Tepco), de uitbater van de beschadigde kerncentrale van Fukushima in Japan, is begonnen met het overpompen van hoogradioactief water naar een nabijgelegen opslagtank. Een reeks zware naschokken veroorzaakte maandag en dinsdag vertraging in de operatie, maar Tepco begon het radioactieve water dinsdagavond plaatselijke tijd uit een reactorgebouw te pompen. Ongeveer 700 ton water moet naar een condensor worden overgeheveld. De operatie zal waarschijnlijk 40 uur duren, meldde het persbureau Kyodo. (Belga)