James Holmes, die 12 mensen neerschoot in het Amerikaanse Aurora, is opnieuw voor de rechter verschenen voor de voorlezing van de aanklacht. Hij wordt aangeklaagd voor 24 moorden en 116 pogingen tot moord. Volgens Fox News kan hij daarvoor de doodsstraf krijgen.

Per dodelijk slachtoffer wordt Holmes aangeklaagd voor moord en "moord wegens extreme onverschilligheid voor het menselijk leven", zo luidt het op NBC News.

Het openbaar ministerie liet voor de voorlezing van de aanklacht al weten dat het onderzoekt of het de doodstraf gaat vorderen. In Colorado, de staat waar het drama zich afspeelde, moet 60 dagen na de aanklacht om de doodsstraf verzocht worden. In die Amerikaanse staat wordt de straf alvast zelden uitgevoerd.

12 doden, 58 gewonden

Bij een schietpartij aan een bioscoop, waar de eerste vertoning van de nieuwe Batmanfilm zou plaatsvinden, doodde Holmes 12 vooral jonge slachtoffers, en verwondde hij nog eens 58 anderen. In zijn appartement werden volgens berichten van de politie springstoffen opgesteld, die ook nog eens een aantal mensen moesten doden.

Toen Holmes voor de eerste keer voor het gerecht verscheen had hij knalrood haar, zei hij geen woord en leek hij mentaal afwezig. In de Amerikaanse media was te lezen dat de jongeman psychiatrische behandeling kreeg. De motieven voor zijn daad zijn vooralsnog onbekend. (Belga/SD)


James Holmes, die 12 mensen neerschoot in het Amerikaanse Aurora, is opnieuw voor de rechter verschenen voor de voorlezing van de aanklacht. Hij wordt aangeklaagd voor 24 moorden en 116 pogingen tot moord. Volgens Fox News kan hij daarvoor de doodsstraf krijgen. Per dodelijk slachtoffer wordt Holmes aangeklaagd voor moord en "moord wegens extreme onverschilligheid voor het menselijk leven", zo luidt het op NBC News. Het openbaar ministerie liet voor de voorlezing van de aanklacht al weten dat het onderzoekt of het de doodstraf gaat vorderen. In Colorado, de staat waar het drama zich afspeelde, moet 60 dagen na de aanklacht om de doodsstraf verzocht worden. In die Amerikaanse staat wordt de straf alvast zelden uitgevoerd. 12 doden, 58 gewondenBij een schietpartij aan een bioscoop, waar de eerste vertoning van de nieuwe Batmanfilm zou plaatsvinden, doodde Holmes 12 vooral jonge slachtoffers, en verwondde hij nog eens 58 anderen. In zijn appartement werden volgens berichten van de politie springstoffen opgesteld, die ook nog eens een aantal mensen moesten doden. Toen Holmes voor de eerste keer voor het gerecht verscheen had hij knalrood haar, zei hij geen woord en leek hij mentaal afwezig. In de Amerikaanse media was te lezen dat de jongeman psychiatrische behandeling kreeg. De motieven voor zijn daad zijn vooralsnog onbekend. (Belga/SD)