Op de ranglijst van het meest populaire lid van de koninklijke familie hebben koningin Beatrix en prins Willem-Alexander stuivertje gewisseld.

Al jaren staat de top drie vast: op één prinses Máxima, gevolgd door prins Willem-Alexander en koningin Beatrix als derde. Dit jaar vindt vijftien procent van de ondervraagde Nederlanders de koningin het meest sympathiek en staat de kroonprins op nummer drie. Meer dan de helft van de ondervraagden zette zijn vrouw Máxima op de eerste plek van de populariteitslijst.

Uit de enquête, uitgevoerd onder ruim 500 Nederlanders van 18 jaar en ouder, blijkt dat Nederland nog steeds koningsgezind is. Driekwart wil vasthouden aan de monarchie met koningin Beatrix aan het hoofd van de regering. Wel vindt zes op tien ondervraagden dat het koningschap na de troonswisseling best wat moderner mag.

Uit een soortgelijk onderzoek van onderzoeksbureau TNS NIPO bleek eerder al dat de steun voor de monarchie nog steeds groot is. Bijna negen op de tien Nederlanders zegt de monarchie te verkiezen boven een republiek.

Wel vindt een meerderheid van de Nederlanders dat koningin Beatrix binnen twee jaar zou moeten aftreden. De helft van hen geeft aan dat Beatrix in 2013, het jaar waarin ze 75 wordt, de troon zou moeten afstaan aan Willem-Alexander. (Belga)

Op de ranglijst van het meest populaire lid van de koninklijke familie hebben koningin Beatrix en prins Willem-Alexander stuivertje gewisseld. Al jaren staat de top drie vast: op één prinses Máxima, gevolgd door prins Willem-Alexander en koningin Beatrix als derde. Dit jaar vindt vijftien procent van de ondervraagde Nederlanders de koningin het meest sympathiek en staat de kroonprins op nummer drie. Meer dan de helft van de ondervraagden zette zijn vrouw Máxima op de eerste plek van de populariteitslijst. Uit de enquête, uitgevoerd onder ruim 500 Nederlanders van 18 jaar en ouder, blijkt dat Nederland nog steeds koningsgezind is. Driekwart wil vasthouden aan de monarchie met koningin Beatrix aan het hoofd van de regering. Wel vindt zes op tien ondervraagden dat het koningschap na de troonswisseling best wat moderner mag. Uit een soortgelijk onderzoek van onderzoeksbureau TNS NIPO bleek eerder al dat de steun voor de monarchie nog steeds groot is. Bijna negen op de tien Nederlanders zegt de monarchie te verkiezen boven een republiek. Wel vindt een meerderheid van de Nederlanders dat koningin Beatrix binnen twee jaar zou moeten aftreden. De helft van hen geeft aan dat Beatrix in 2013, het jaar waarin ze 75 wordt, de troon zou moeten afstaan aan Willem-Alexander. (Belga)