Tijdens een grootschalige operatie tegen de maffia heeft de Italiaanse politie voor bijna 500 miljoen euro aan goederen in beslag genomen. Een honderdtal vermeende maffialeden werd opgepakt.

De operaties hadden plaats in Napels en op Sicilië. Er werden onder meer onroerend goed, banktegoeden, bedrijven, auto's en motoren in beslag genomen, zo meldt AFP.

Bij de actie in Napels en haar voorsteden werden 50 leden van de maffiaclan Lo Russo opgepakt, onder wie twee vrouwen. Er werden ook vier leden van de lokale politie opgepakt op beschuldiging van het aanvaarden van steekpenningen.

In de regio Napels werden goederen ter waarde van een zestigtal miljoen in beslag genomen. Bij de actie in Catanië, aan de kust van Sicilië, werd voor ongeveer 400 miljoen euro in beslag genomen. Bij die actie, die uitlopers had tot in Italiaanse regio's als Latium (de streek van Rome) en Toscane, werden 47 mensen aangehouden.

Tijdens een grootschalige operatie tegen de maffia heeft de Italiaanse politie voor bijna 500 miljoen euro aan goederen in beslag genomen. Een honderdtal vermeende maffialeden werd opgepakt.De operaties hadden plaats in Napels en op Sicilië. Er werden onder meer onroerend goed, banktegoeden, bedrijven, auto's en motoren in beslag genomen, zo meldt AFP. Bij de actie in Napels en haar voorsteden werden 50 leden van de maffiaclan Lo Russo opgepakt, onder wie twee vrouwen. Er werden ook vier leden van de lokale politie opgepakt op beschuldiging van het aanvaarden van steekpenningen.In de regio Napels werden goederen ter waarde van een zestigtal miljoen in beslag genomen. Bij de actie in Catanië, aan de kust van Sicilië, werd voor ongeveer 400 miljoen euro in beslag genomen. Bij die actie, die uitlopers had tot in Italiaanse regio's als Latium (de streek van Rome) en Toscane, werden 47 mensen aangehouden.