De Israëlische regering gaat de plannen voor de bouw van 1.000 bijkomende woningen in Oost-Jeruzalem versnellen. Dat kondigde een Israëlische functionaris maandag aan, temidden een gespannen klimaat in het geannexeerde en bezette deel van de stad.

Het gaat over de bouw van ongeveer 400 woningen in Har Homa en 600 woningen in Ramat Shlomo. Dat zijn twee joodse kolonies in Oost-Jeruzalem. De functionaris verduidelijkte niet of de beslissing van de regering van premier Benjamin Netanyahu een nieuw bouwproject betreft, of een bestaand programma.

De plannen lijken internationale kritiek te zullen uitlokken. De Palestijnen klagen dat de uitbreidingen van Israëlische nederzettingen de mogelijkheid op een tweestatenoplossing voor het conflict in het gedrang brengen. (Belga/WB)

De Israëlische regering gaat de plannen voor de bouw van 1.000 bijkomende woningen in Oost-Jeruzalem versnellen. Dat kondigde een Israëlische functionaris maandag aan, temidden een gespannen klimaat in het geannexeerde en bezette deel van de stad.Het gaat over de bouw van ongeveer 400 woningen in Har Homa en 600 woningen in Ramat Shlomo. Dat zijn twee joodse kolonies in Oost-Jeruzalem. De functionaris verduidelijkte niet of de beslissing van de regering van premier Benjamin Netanyahu een nieuw bouwproject betreft, of een bestaand programma. De plannen lijken internationale kritiek te zullen uitlokken. De Palestijnen klagen dat de uitbreidingen van Israëlische nederzettingen de mogelijkheid op een tweestatenoplossing voor het conflict in het gedrang brengen. (Belga/WB)