Strijders van de extremistische soennitische milities van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) hebben volgens de menserechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) bij massa-executies in het noorden van Irak minstens 160 mensen gedood.

Geanalyseerde foto's en satellietopnames uit de stad Tikrit geven sterke aanwijzingen aangaande een "verschrikkelijke oorlogsmisdaad", aldus HRW vrijdag. Op minstens twee plaatsen zouden 160 tot 190 mensen zijn gedood. Maar er is nog meer onderzoek nodig. De balans kan ook nog veel hoger zijn, voegt HRW eraan toe. Strijders van de ISIS hebben op 11 juni Tikrit ingenomen. (Belga/EE)

Strijders van de extremistische soennitische milities van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) hebben volgens de menserechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) bij massa-executies in het noorden van Irak minstens 160 mensen gedood. Geanalyseerde foto's en satellietopnames uit de stad Tikrit geven sterke aanwijzingen aangaande een "verschrikkelijke oorlogsmisdaad", aldus HRW vrijdag. Op minstens twee plaatsen zouden 160 tot 190 mensen zijn gedood. Maar er is nog meer onderzoek nodig. De balans kan ook nog veel hoger zijn, voegt HRW eraan toe. Strijders van de ISIS hebben op 11 juni Tikrit ingenomen. (Belga/EE)