Libanese media hebben gemeld dat een Libanese militair door strijders van de Islamitische Staat (IS) is onthoofd. De man was in augustus door een IS-groep ontvoerd in het noord-oosten van het land. Hij is al de tweede Libanese soldaat die dat lot ondergaat.

De militair werd geïdentificeerd als een soennitische moslim, Abbas Medlej. De Libanese omroep MTV zei dat IS-strijders de man hadden geëxecuteerd, nadat hij op de vlucht was willen slaan. Foto's die op sociale media circuleren tonen een gemaskerde, gewapende man die het hoofd van Medlej afhakt. Er is ook een groep IS-jihadisten rond het onthoofde lichaam te zien.

IS dreigt 9 Libanezen te doden

Op 30 augustus had IS al in een videoboodschap ermee gedreigd om negen Libanese soldaten te doden, tenzij de regering islamisten zou vrijlaten die nu in Libanon opgesloten zitten. De soldaten waren ontvoerd na gevechten in de noordelijke grensstad Arsal op 2 augustus. Arsal ligt vlakbij de Syrische grens en wordt bevolkt door soennieten die de Syrische rebellen steunen in hun strijd tegen president Bashar al-Assad.

(Belga/SD)

De militair werd geïdentificeerd als een soennitische moslim, Abbas Medlej. De Libanese omroep MTV zei dat IS-strijders de man hadden geëxecuteerd, nadat hij op de vlucht was willen slaan. Foto's die op sociale media circuleren tonen een gemaskerde, gewapende man die het hoofd van Medlej afhakt. Er is ook een groep IS-jihadisten rond het onthoofde lichaam te zien. Op 30 augustus had IS al in een videoboodschap ermee gedreigd om negen Libanese soldaten te doden, tenzij de regering islamisten zou vrijlaten die nu in Libanon opgesloten zitten. De soldaten waren ontvoerd na gevechten in de noordelijke grensstad Arsal op 2 augustus. Arsal ligt vlakbij de Syrische grens en wordt bevolkt door soennieten die de Syrische rebellen steunen in hun strijd tegen president Bashar al-Assad. (Belga/SD)