Op 28 mei voerde de Russische luchtmacht een raid uit op de zuidelijke omgeving van het ISS-bolwerk Raqqa in Syrië. De aanval was gericht tegen een commandopost waar jihadistische leiders praatten over een exit voor de terroristen uit Raqqa via de zogenaamde zuidelijke corridor. Raqqa is een van de grootste bolwerken van IS, die van de plaats in 2014 haar hoofdstad maakte.

Op de vergaring in kwestie zou ook IS-leider Ibrahim Aboe Bakr al-Baghdadi aanwezig zijn geweest. Hij zou de aanval niet hebben overleefd, aldus het ministerie. Al-Baghdadi is al wel vaker doodverklaard, maar bleek achteraf toch nog steeds in leven.

Op 28 mei voerde de Russische luchtmacht een raid uit op de zuidelijke omgeving van het ISS-bolwerk Raqqa in Syrië. De aanval was gericht tegen een commandopost waar jihadistische leiders praatten over een exit voor de terroristen uit Raqqa via de zogenaamde zuidelijke corridor. Raqqa is een van de grootste bolwerken van IS, die van de plaats in 2014 haar hoofdstad maakte. Op de vergaring in kwestie zou ook IS-leider Ibrahim Aboe Bakr al-Baghdadi aanwezig zijn geweest. Hij zou de aanval niet hebben overleefd, aldus het ministerie. Al-Baghdadi is al wel vaker doodverklaard, maar bleek achteraf toch nog steeds in leven.