De slachtoffers werden ten noordwesten van de stad al-Hassaka gekidnapt. Over hun lot is voorlopig niets met zekerheid bekend, al oppert Newsweek, dat zich baseert op in de VS verblijvende Assyriërs met familieleden in de getroffen dorpen, dat IS een gevangenenruil met de Koerden zou nastreven. Als die gevangenruil niet doorgaat, zou IS er volgens het magazine mee dreigen 100 bewoners te executeren.

Assyrische christenen maken in Syrië ongeveer vijf procent van de bevolking uit.

Assyrische bronnen hebben het trouwens over meer dan 56 gevallen van kidnapping, de 56 zouden in één dorp gevangen genomen zijn en er ook vastgehouden worden.

In de regio kwam het de voorbije dagen tot zware gevechten tussen IS en Koerdische strijders. De terreurmilities vielen ten noordwesten van al-Hassaka dorpen aan en veroverden enkele gebieden waar voornamelijk Assyrische christenen wonen. Heel wat mensen sloegen daarop op de vlucht.

(Belga/RR)

De slachtoffers werden ten noordwesten van de stad al-Hassaka gekidnapt. Over hun lot is voorlopig niets met zekerheid bekend, al oppert Newsweek, dat zich baseert op in de VS verblijvende Assyriërs met familieleden in de getroffen dorpen, dat IS een gevangenenruil met de Koerden zou nastreven. Als die gevangenruil niet doorgaat, zou IS er volgens het magazine mee dreigen 100 bewoners te executeren.Assyrische christenen maken in Syrië ongeveer vijf procent van de bevolking uit.Assyrische bronnen hebben het trouwens over meer dan 56 gevallen van kidnapping, de 56 zouden in één dorp gevangen genomen zijn en er ook vastgehouden worden. In de regio kwam het de voorbije dagen tot zware gevechten tussen IS en Koerdische strijders. De terreurmilities vielen ten noordwesten van al-Hassaka dorpen aan en veroverden enkele gebieden waar voornamelijk Assyrische christenen wonen. Heel wat mensen sloegen daarop op de vlucht.(Belga/RR)