Islamitische Staat (IS) richt zich sinds kort via haar nieuwste mediaorganisatie al-Zora Media op Arabische vrouwen die de islamitische strijders in Syrië en Irak willen steunen. De mediaorganisatie verspreidt tweets en video's in het Arabisch op sociale media zoals Twitter en YouTube om te tonen hoe vrouwen op hun manier kunnen bijdragen aan de IS-strijd. De account, die twee weken oud is en gericht is op Arabische vrouwen, heeft al maar dan 2.000 volgers, aldus de Britse krant The Independent.

Naaimachines en eerstehulpdozen

De video's geven aan de hand van kleurrijke pictogrammen van onder andere naaimachines en eerstehulpdozen advies aan vrouwen over hoe ze zorg kunnen dragen voor 'hun' strijders. Ze moeten dat volgens IS doen door 'vrouwelijk handwerk' ter verrichten zoals het toedienen van de eerste zorgen en koken voor de strijders. Zo worden via Twitter recepten voor stevig krachtvoer voor de strijders gedeeld. IS verbiedt vrouwen om op het veld zelf mee te strijden.

Dergelijk advies is niet nieuw en gebeuren ook op verschillende internetfora, maar het is de eerste keer dat een officiële mediaorganisatie tips aan vrouwen geeft over hun rol. (TE)

Islamitische Staat (IS) richt zich sinds kort via haar nieuwste mediaorganisatie al-Zora Media op Arabische vrouwen die de islamitische strijders in Syrië en Irak willen steunen. De mediaorganisatie verspreidt tweets en video's in het Arabisch op sociale media zoals Twitter en YouTube om te tonen hoe vrouwen op hun manier kunnen bijdragen aan de IS-strijd. De account, die twee weken oud is en gericht is op Arabische vrouwen, heeft al maar dan 2.000 volgers, aldus de Britse krant The Independent. De video's geven aan de hand van kleurrijke pictogrammen van onder andere naaimachines en eerstehulpdozen advies aan vrouwen over hoe ze zorg kunnen dragen voor 'hun' strijders. Ze moeten dat volgens IS doen door 'vrouwelijk handwerk' ter verrichten zoals het toedienen van de eerste zorgen en koken voor de strijders. Zo worden via Twitter recepten voor stevig krachtvoer voor de strijders gedeeld. IS verbiedt vrouwen om op het veld zelf mee te strijden. Dergelijk advies is niet nieuw en gebeuren ook op verschillende internetfora, maar het is de eerste keer dat een officiële mediaorganisatie tips aan vrouwen geeft over hun rol. (TE)