Het bericht is afkomstig van het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten, een anti-Assadgroep, die vanuit Groot-Brittannië opereert, en die op basis van contacten in Syrië doorgaans geloofwaardige informatie verspreidt, zowel over gebied onder regeringscontrole als over de rest van het land. Het Franse persagentschap AFP bevestigt de informatie.

Volgens Rami Abdel Rahman, het hoofd van het Observatorium, werden zondag drie personen die in de buurt van Palmyra gearresteerd werden, elk aan een zuil gebonden, waarna de zuilen opgeblazen werden.

IS veroverde Palmyra in mei. Het antieke deel van de Syrische stad behoort tot het werelderfgoed. IS heeft er al zware vernielingen aangericht, en onder meer de tempels van Bel en Baal Shamin werden met de grond gelijkgemaakt. Het groot amfitheater werd al voor executies gebruikt.

Ook werd de 82-jarige verantwoordelijke voor de site in augustus onthoofd.

'Geen toeschouwers'

Het persagentschap AFP citeert een lokale activist, Khaled al-Homsi, die verklaart dat IS de plaatselijke bevolking nog niet heeft ingelicht over de identiteit van de drie geëxecuteerden, en evenmin over de reden waarom ze terechtgesteld werden. Hij zei ook dat men getuigen van de site heeft geweerd. Er waren geen toeschouwers bij de executie aanwezig.

Voor de oorlog in Syrië ruim vier jaar geleden losbarstte, werd Palmyra jaarlijks door 150.000 bezoekers bezocht.

De oorlog heeft al aan meer dan 250.000 mensen het leven gekost.

(Belga/RR)

Het bericht is afkomstig van het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten, een anti-Assadgroep, die vanuit Groot-Brittannië opereert, en die op basis van contacten in Syrië doorgaans geloofwaardige informatie verspreidt, zowel over gebied onder regeringscontrole als over de rest van het land. Het Franse persagentschap AFP bevestigt de informatie.Volgens Rami Abdel Rahman, het hoofd van het Observatorium, werden zondag drie personen die in de buurt van Palmyra gearresteerd werden, elk aan een zuil gebonden, waarna de zuilen opgeblazen werden. IS veroverde Palmyra in mei. Het antieke deel van de Syrische stad behoort tot het werelderfgoed. IS heeft er al zware vernielingen aangericht, en onder meer de tempels van Bel en Baal Shamin werden met de grond gelijkgemaakt. Het groot amfitheater werd al voor executies gebruikt.Ook werd de 82-jarige verantwoordelijke voor de site in augustus onthoofd.Het persagentschap AFP citeert een lokale activist, Khaled al-Homsi, die verklaart dat IS de plaatselijke bevolking nog niet heeft ingelicht over de identiteit van de drie geëxecuteerden, en evenmin over de reden waarom ze terechtgesteld werden. Hij zei ook dat men getuigen van de site heeft geweerd. Er waren geen toeschouwers bij de executie aanwezig. Voor de oorlog in Syrië ruim vier jaar geleden losbarstte, werd Palmyra jaarlijks door 150.000 bezoekers bezocht.De oorlog heeft al aan meer dan 250.000 mensen het leven gekost.(Belga/RR)