De soennitische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft in de West-Iraakse provincie al-Anbar rond de 300 gevangengenomen leden van soennitische stammen vermoord. Ze werden ervan beschuldigd te hebben samengewerkt met leden van de Iraakse veiligheidstroepen. Dat is vernomen uit inlichtingenbronnen. De slachtoffers werden in de omgeving van het stadje al-Qaim aan de grens met Syrië doodgeschoten.

Reactie op offensief

Ook vorig jaar hadden de soennitische extremisten in de regio al honderden leden van de Albu Nimr-stam gedood, omdat ze tegen de oprichting van het kalifaat aan de zijde van de regering hadden gevochten.

Met de nieuwe slachtpartij reageren de IS-extremisten op een offensief, dat de regering en militieleden van soennitische stammen tegen de jihadisten zijn begonnen. Doel is de terreurorganisatie uit de provincie Anbar te verdrijven. De provincie loopt van Bagdad tot aan de Syrische grens en staat sinds begin 2014 bijna volledig onder controle van IS. (Belga/WB)

De soennitische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft in de West-Iraakse provincie al-Anbar rond de 300 gevangengenomen leden van soennitische stammen vermoord. Ze werden ervan beschuldigd te hebben samengewerkt met leden van de Iraakse veiligheidstroepen. Dat is vernomen uit inlichtingenbronnen. De slachtoffers werden in de omgeving van het stadje al-Qaim aan de grens met Syrië doodgeschoten.Ook vorig jaar hadden de soennitische extremisten in de regio al honderden leden van de Albu Nimr-stam gedood, omdat ze tegen de oprichting van het kalifaat aan de zijde van de regering hadden gevochten. Met de nieuwe slachtpartij reageren de IS-extremisten op een offensief, dat de regering en militieleden van soennitische stammen tegen de jihadisten zijn begonnen. Doel is de terreurorganisatie uit de provincie Anbar te verdrijven. De provincie loopt van Bagdad tot aan de Syrische grens en staat sinds begin 2014 bijna volledig onder controle van IS. (Belga/WB)