Volgens Jonathan Conricus zitten de Quds-brigades, de speciale eenheden van de Iraanse Revolutionaire Garde, achter de aanval. 'Het Israëlische leger beschouwt deze Iraanse aanval als erg ernstig', aldus de luitenant-kolonel, die zegt dat Israël heeft gereageerd.

Bijna gelijktijdig berichtten Syrische staatsmedia en de Britse ngo Syrisch observatorium voor de mensenrechten in de nacht van woensdag op donderdag over Israëlische bombardementen in Syrië. Daarbij zouden meerdere doelwitten in het zuidwestelijke gouvernement Quneitra, dat aan de Golanhoogten ligt, zijn geviseerd.

Volgens het officiële persagentschap Sana werden onder meer raketten afgevuurd op de stad Madinat al-Baath. Dinsdagavond had Israël - vlak nadat Amerikaans president Donald Trump had bekendgemaakt dat de Verenigde Staten uit het nucleaire akkoord met Iran zouden stappen - nog aangekondigd dat het zijn leger op de Golan in staat van paraatheid bracht. Het land zei 'ongewone activiteiten van Iraanse troepen in Syrië' te hebben waargenomen. Reservisten werden gemobiliseerd en afweersystemen opgesteld.

Iran is een van de partijen die het Syrische regeringsleger steunen, net als de Libanese sjiitische beweging Hezbollah en Rusland. Volgens Israël heeft het sjiitische land de voorbije maanden zijn militaire aanwezigheid in Syrië aanzienlijk uitgebouwd.

Volgens Jonathan Conricus zitten de Quds-brigades, de speciale eenheden van de Iraanse Revolutionaire Garde, achter de aanval. 'Het Israëlische leger beschouwt deze Iraanse aanval als erg ernstig', aldus de luitenant-kolonel, die zegt dat Israël heeft gereageerd. Bijna gelijktijdig berichtten Syrische staatsmedia en de Britse ngo Syrisch observatorium voor de mensenrechten in de nacht van woensdag op donderdag over Israëlische bombardementen in Syrië. Daarbij zouden meerdere doelwitten in het zuidwestelijke gouvernement Quneitra, dat aan de Golanhoogten ligt, zijn geviseerd. Volgens het officiële persagentschap Sana werden onder meer raketten afgevuurd op de stad Madinat al-Baath. Dinsdagavond had Israël - vlak nadat Amerikaans president Donald Trump had bekendgemaakt dat de Verenigde Staten uit het nucleaire akkoord met Iran zouden stappen - nog aangekondigd dat het zijn leger op de Golan in staat van paraatheid bracht. Het land zei 'ongewone activiteiten van Iraanse troepen in Syrië' te hebben waargenomen. Reservisten werden gemobiliseerd en afweersystemen opgesteld.Iran is een van de partijen die het Syrische regeringsleger steunen, net als de Libanese sjiitische beweging Hezbollah en Rusland. Volgens Israël heeft het sjiitische land de voorbije maanden zijn militaire aanwezigheid in Syrië aanzienlijk uitgebouwd.