De politie had eerder aangekondigd dat auto's met aan boord vrouwen - hetzij als bestuurster, hetzij als passagier - die niet of niet voldoende gesluierd waren, een week in beslag genomen zouden worden.

Sinds de islamitische revolutie van 1979 is de sluierdracht voor vrouwen verplicht in Iran, of het nu Iraanse of buitenlandse vrouwen zijn en ongeacht hun geloof. Maar de afgelopen jaren werd er oogluikend toegelaten dat de regels wat minder strikt toegepast werden. Vooral in de straten van de hoofdstad en andere grote steden is het niet uitzonderlijk dat bestuursters hun sluier tot op de schouders laten vallen. (Belga/NSK)

De politie had eerder aangekondigd dat auto's met aan boord vrouwen - hetzij als bestuurster, hetzij als passagier - die niet of niet voldoende gesluierd waren, een week in beslag genomen zouden worden.Sinds de islamitische revolutie van 1979 is de sluierdracht voor vrouwen verplicht in Iran, of het nu Iraanse of buitenlandse vrouwen zijn en ongeacht hun geloof. Maar de afgelopen jaren werd er oogluikend toegelaten dat de regels wat minder strikt toegepast werden. Vooral in de straten van de hoofdstad en andere grote steden is het niet uitzonderlijk dat bestuursters hun sluier tot op de schouders laten vallen. (Belga/NSK)