"Het is duidelijk dat Iran zeer snel een kernwapen zou kunnen bouwen als het dat zou beslissen", zei Stephen Rademaker van het Bipartisan Policy Center, een thinktank in Washington, tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres.

Volgens de experts bezit Iran voldoende uranium dat tot 3,5 procent verrijkt werd, om twee atoombommen te maken. Om in een atoombom gebruikt te worden, moet uranium verrijkt zijn tot bijna 90 procent.

Splijtbaar materiaal
Teheran heeft al 3.345 kilogram tot 3,5 procent verrijkt uranium geproduceerd, luidde het nog. In de fabrieken van Natanz en Fordo produceren de meer dan 9.000 centrifuges elke maand 158 kilogram van dergelijk uranium.

Met die voorrad kunnen de Iraniëers binnen 25 tot 106 dagen genoeg splijtbaar matriaal maken voor een bom, zei Rademaker. (Belga/TV)

"Het is duidelijk dat Iran zeer snel een kernwapen zou kunnen bouwen als het dat zou beslissen", zei Stephen Rademaker van het Bipartisan Policy Center, een thinktank in Washington, tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres. Volgens de experts bezit Iran voldoende uranium dat tot 3,5 procent verrijkt werd, om twee atoombommen te maken. Om in een atoombom gebruikt te worden, moet uranium verrijkt zijn tot bijna 90 procent.Splijtbaar materiaal Teheran heeft al 3.345 kilogram tot 3,5 procent verrijkt uranium geproduceerd, luidde het nog. In de fabrieken van Natanz en Fordo produceren de meer dan 9.000 centrifuges elke maand 158 kilogram van dergelijk uranium. Met die voorrad kunnen de Iraniëers binnen 25 tot 106 dagen genoeg splijtbaar matriaal maken voor een bom, zei Rademaker. (Belga/TV)