De Verenigde Naties (VN) tonen zich bij monde van speciaal vertegenwoordiger Ahmed Shaheed bezorgd om het toenemend aantal executies in Iran. Minstens 852 mensen werden tussen juli 2013 en juni 2014 om het leven gebracht. En dat is een duidelijke stijging, zei Shaheed in een persbericht.

Onder de geëxecuteerden zijn ook journalisten en politieke activisten. In 2012 werden 580 mensen geëxecuteerd, het jaar eerder 676. Shaheed beschuldigde Teheran er vorige week nog van dat de mensenrechten er op grote schaal worden geschonden. (Belga/WB)

De Verenigde Naties (VN) tonen zich bij monde van speciaal vertegenwoordiger Ahmed Shaheed bezorgd om het toenemend aantal executies in Iran. Minstens 852 mensen werden tussen juli 2013 en juni 2014 om het leven gebracht. En dat is een duidelijke stijging, zei Shaheed in een persbericht.Onder de geëxecuteerden zijn ook journalisten en politieke activisten. In 2012 werden 580 mensen geëxecuteerd, het jaar eerder 676. Shaheed beschuldigde Teheran er vorige week nog van dat de mensenrechten er op grote schaal worden geschonden. (Belga/WB)