'Dit is wel handig. Een perfecte timing', schrijft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif maandagavond op Twitter. Benjamin Netanyahu 'doet pseudo-onthullingen enkele dagen voor 12 mei.'

Hij verwijst daarmee naar de datum waarop de Amerikaanse president Donald Trump mogelijk aankondigt dat de Verenigde Staten uit het nucleaire akkoord met Iran stappen.

'Authentiek'

Volgens de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, tot vorige week nog CIA-baas, is de informatie van Israël wel degelijk 'authentiek' en in veel gevallen nieuw.

Pompeo had zondag een ontmoeting met Netanyahu en werd toen op de hoogte gebracht van de nieuwe elementen die Israël maandag publiek maakte. 'Ik weet dat er mensen zijn die beweren dat de documenten niet authentiek zijn, maar ik kan u bevestigen dat ze wel degelijk echt en authentiek zijn', zei Pompeo aan de pers tijdens de reis terug naar de VS. 'We hadden al geruime tijd kennis van het materiaal en we hebben er uiteraard over gepraat.'

Op de vraag of de VS al jaren weet hebben van het programma, dat de naam 'Amad' draagt, zei Pompeo dat dit deels klopt.

'Dit is wel handig. Een perfecte timing', schrijft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif maandagavond op Twitter. Benjamin Netanyahu 'doet pseudo-onthullingen enkele dagen voor 12 mei.' Hij verwijst daarmee naar de datum waarop de Amerikaanse president Donald Trump mogelijk aankondigt dat de Verenigde Staten uit het nucleaire akkoord met Iran stappen.Volgens de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, tot vorige week nog CIA-baas, is de informatie van Israël wel degelijk 'authentiek' en in veel gevallen nieuw. Pompeo had zondag een ontmoeting met Netanyahu en werd toen op de hoogte gebracht van de nieuwe elementen die Israël maandag publiek maakte. 'Ik weet dat er mensen zijn die beweren dat de documenten niet authentiek zijn, maar ik kan u bevestigen dat ze wel degelijk echt en authentiek zijn', zei Pompeo aan de pers tijdens de reis terug naar de VS. 'We hadden al geruime tijd kennis van het materiaal en we hebben er uiteraard over gepraat.' Op de vraag of de VS al jaren weet hebben van het programma, dat de naam 'Amad' draagt, zei Pompeo dat dit deels klopt.