Bovendien werkt volgens Ali Asghar Zarean zijn land momenteel aan een nieuwe generatie centrifuges, die het uraniumverrijkingsproces aanzienlijk kunnen versnellen. De atoomorganisatie test de nieuwe centrifuges al enige tijd, voegde hij eraan toe.

Hoogverrijkt uranium is nodig voor de bouw van kernwapens.

President Hassan Rohani zei vorige week dat het nucleaire programma van Iran nu 'geavanceerder' is dan vóór het nucleaire akkoord van Wenen van 2015. Het land heeft meer capaciteit om uranium te verrijken. Toch sloot Rohani een volledige Iraanse terugtrekking uit het nucleair akkoord voorlopig uit.

Bovendien werkt volgens Ali Asghar Zarean zijn land momenteel aan een nieuwe generatie centrifuges, die het uraniumverrijkingsproces aanzienlijk kunnen versnellen. De atoomorganisatie test de nieuwe centrifuges al enige tijd, voegde hij eraan toe. Hoogverrijkt uranium is nodig voor de bouw van kernwapens. President Hassan Rohani zei vorige week dat het nucleaire programma van Iran nu 'geavanceerder' is dan vóór het nucleaire akkoord van Wenen van 2015. Het land heeft meer capaciteit om uranium te verrijken. Toch sloot Rohani een volledige Iraanse terugtrekking uit het nucleair akkoord voorlopig uit.