De Iraakse troepen hebben maandag de stad Ramadi, ten westen van Bagdad, bevrijd en de nationale vlag gehesen boven het regeringscomplex. Dat zei een woordvoerder van het Iraakse operatiecommando.

"Ramadi is bevrijd en de gewapende troepen van de antiterreur hebben de vlag gehesen op de regeringszetel", aldus de brigadegeneraal Yahya Rassool op de staatstelevisie.

'Alle strijders van IS zijn vertrokken. Er wordt geen weerstand meer geboden', zei woordvoerder Sabah al-Numan van het Iraakse leger.

De stad werd eerder gecontroleerd door strijders van terreurgroep Islamitische Staat (IS). De verovering van de stad met ongeveer 300.000 inwoners is een groot succes voor het Iraakse leger, dat in mei uit Ramadi was verdreven.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Wat betekent de verovering van Ramadi?

De Iraakse troepen hebben maandag de stad Ramadi, ten westen van Bagdad, bevrijd en de nationale vlag gehesen boven het regeringscomplex. Dat zei een woordvoerder van het Iraakse operatiecommando. "Ramadi is bevrijd en de gewapende troepen van de antiterreur hebben de vlag gehesen op de regeringszetel", aldus de brigadegeneraal Yahya Rassool op de staatstelevisie.'Alle strijders van IS zijn vertrokken. Er wordt geen weerstand meer geboden', zei woordvoerder Sabah al-Numan van het Iraakse leger. De stad werd eerder gecontroleerd door strijders van terreurgroep Islamitische Staat (IS). De verovering van de stad met ongeveer 300.000 inwoners is een groot succes voor het Iraakse leger, dat in mei uit Ramadi was verdreven.