De politieke en economische crisis in Venezuela heeft een hyperinflatie op gang gebracht. Elke dag stijgen de prijzen met 4 procent, zo blijkt uit het nieuwe rapport. Net als het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat het parlement ervan uit dat een inflatie van meer dan 1.000.000 procent dit jaar in zicht is.

In augustus heeft de socialistische president Nicolas Maduro een relanceplan gelanceerd, dat onder meer een verhoging van het minimumloon, een forse waardevermindering van de bolivar en een verhoging van de btw en de benzineprijzen inhoudt. Dat heeft de inflatie echter nog niet onder controle gebracht.

De politieke en economische crisis in Venezuela heeft een hyperinflatie op gang gebracht. Elke dag stijgen de prijzen met 4 procent, zo blijkt uit het nieuwe rapport. Net als het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat het parlement ervan uit dat een inflatie van meer dan 1.000.000 procent dit jaar in zicht is. In augustus heeft de socialistische president Nicolas Maduro een relanceplan gelanceerd, dat onder meer een verhoging van het minimumloon, een forse waardevermindering van de bolivar en een verhoging van de btw en de benzineprijzen inhoudt. Dat heeft de inflatie echter nog niet onder controle gebracht.