Homs is de derde stad van Syrië, en werd als bolwerk van het protest tegen de Syrische despoot Bashar al-Assadde hoofdstad van de revolutie genoemd.

Het conflict tussen Assad en delen van zijn bevolking is geëscaleerd in een burgeroorlog die nu al vijf jaar woedt. Die burgeroorlog heeft van Syrië een rompstaat gemaakt, een broeihaard voor fundamentalistische terroristen als Islamitische Staat en een belangrijke bron van de vluchtelingenstroom richting Europa.

Waarom de inwoners van Homs op de vlucht geslagen zijn, behoeft weinig uitleg na het zien van onderstaande beelden, gepost door de Russische website VGTRK.com. Een stomp in de maag: de drone legt drie kinderen vast die door deze hel op aarde stappen.

Het regime heeft opnieuw de controle over de stad, maar moest die daarvoor wel volledig in puin leggen.

Homs is de derde stad van Syrië, en werd als bolwerk van het protest tegen de Syrische despoot Bashar al-Assadde hoofdstad van de revolutie genoemd. Het conflict tussen Assad en delen van zijn bevolking is geëscaleerd in een burgeroorlog die nu al vijf jaar woedt. Die burgeroorlog heeft van Syrië een rompstaat gemaakt, een broeihaard voor fundamentalistische terroristen als Islamitische Staat en een belangrijke bron van de vluchtelingenstroom richting Europa. Waarom de inwoners van Homs op de vlucht geslagen zijn, behoeft weinig uitleg na het zien van onderstaande beelden, gepost door de Russische website VGTRK.com. Een stomp in de maag: de drone legt drie kinderen vast die door deze hel op aarde stappen.Het regime heeft opnieuw de controle over de stad, maar moest die daarvoor wel volledig in puin leggen.