President Joko Widodo steunt een wetsontwerp in die zin en zal binnenkort een overeenkomstige verordening uitvaardigen, citeerde de website van de regering woensdag de minister voor Sociale Aangelegenheden. Kinderrechtenactivisten zijn blij. "Indonesië bevindt zich in een noodsituatie als het op kindermisbruik aankomt", aldus de voorzitter van de Nationale Commissie voor de Bescherming van Kinderen.

Het officieel aantal gevallen van seksueel geweld tegen kinderen is in Indonesië gestegen van zowat 2.200 in 2011 naar meer dan 5.000 in 2014. Volgens het openbaar ministerie wordt overwogen om de geslachtsdrift van schuldig bevonden daders af te remmen via de injectie van hormonen. Kindermisbruikers riskeren momenteel een celstraf tot 15 jaar en een maximale geldstraf van 300 miljoen roepie, omgerekend zowat 20.000 euro. De chemische castratie met hormonale geneesmiddelen zou dus een bijkomende bestraffing zijn. (Belga/MVM)

President Joko Widodo steunt een wetsontwerp in die zin en zal binnenkort een overeenkomstige verordening uitvaardigen, citeerde de website van de regering woensdag de minister voor Sociale Aangelegenheden. Kinderrechtenactivisten zijn blij. "Indonesië bevindt zich in een noodsituatie als het op kindermisbruik aankomt", aldus de voorzitter van de Nationale Commissie voor de Bescherming van Kinderen.Het officieel aantal gevallen van seksueel geweld tegen kinderen is in Indonesië gestegen van zowat 2.200 in 2011 naar meer dan 5.000 in 2014. Volgens het openbaar ministerie wordt overwogen om de geslachtsdrift van schuldig bevonden daders af te remmen via de injectie van hormonen. Kindermisbruikers riskeren momenteel een celstraf tot 15 jaar en een maximale geldstraf van 300 miljoen roepie, omgerekend zowat 20.000 euro. De chemische castratie met hormonale geneesmiddelen zou dus een bijkomende bestraffing zijn. (Belga/MVM)