Er werden noodsignalen verstuurd uit 22 boten. De meeste daarvan bevonden zich voor de Libische kust, maar sommigen vaarden ook in Italiaanse wateren. De zeventien lijken werden ontdekt in drie rubberboten. Daarin bevonden zich in totaal ook meer dan driehonderd levende vluchtelingen, zo deelde de kustwacht nog mee. Over de doodsoorzaak van de slachtoffers bestaat nog geen duidelijkheid.

Eerder raakte ook al bekend dat het Belgische marineschip Godetia vrijdag op de Middellandse Zee een schip met meer dan tweehonderd bootvluchtelingen aan boord te hulp was geschoten.

40.400

Het is erg uitzonderlijk dat er op 24 uur tijd een zo groot aantal vluchtelingen gered wordt op de Middellandse Zee. Maar of het om het grootste aantal ooit gaat, kon niet bevestigd worden door de Italiaanse kustwacht.

Op 12 april van dit jaar werden wel al eens 3.791 vluchtelingen gered. Op 2 mei werden 3.690 migranten door de reddingsdiensten opgepikt.

Volgen de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) hebben sinds begin dit jaar al meer dan 40.400 vluchtelingen op clandestiene wijze voet aan land kunnen zetten in Italië. Voor zover bekend kwamen ongeveer 1.770 mannen, vrouwen en kinderen om het leven of raakten vermist bij hun poging om de Middellandse Zee over te steken.

Donderdag werd volgens Artsen zonder Grenzen een 98-jarige Syriër gered, die in Egypte was vertrokken en die 13 dagen later voor de kust van Sicilië werd gevonden.

(Belga/RR)

Er werden noodsignalen verstuurd uit 22 boten. De meeste daarvan bevonden zich voor de Libische kust, maar sommigen vaarden ook in Italiaanse wateren. De zeventien lijken werden ontdekt in drie rubberboten. Daarin bevonden zich in totaal ook meer dan driehonderd levende vluchtelingen, zo deelde de kustwacht nog mee. Over de doodsoorzaak van de slachtoffers bestaat nog geen duidelijkheid. Eerder raakte ook al bekend dat het Belgische marineschip Godetia vrijdag op de Middellandse Zee een schip met meer dan tweehonderd bootvluchtelingen aan boord te hulp was geschoten. Het is erg uitzonderlijk dat er op 24 uur tijd een zo groot aantal vluchtelingen gered wordt op de Middellandse Zee. Maar of het om het grootste aantal ooit gaat, kon niet bevestigd worden door de Italiaanse kustwacht. Op 12 april van dit jaar werden wel al eens 3.791 vluchtelingen gered. Op 2 mei werden 3.690 migranten door de reddingsdiensten opgepikt. Volgen de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) hebben sinds begin dit jaar al meer dan 40.400 vluchtelingen op clandestiene wijze voet aan land kunnen zetten in Italië. Voor zover bekend kwamen ongeveer 1.770 mannen, vrouwen en kinderen om het leven of raakten vermist bij hun poging om de Middellandse Zee over te steken.Donderdag werd volgens Artsen zonder Grenzen een 98-jarige Syriër gered, die in Egypte was vertrokken en die 13 dagen later voor de kust van Sicilië werd gevonden.(Belga/RR)