De jongen had zich in de koffer gewurmd en werd op heterdaad betrapt op de grens tussen Marokko en Spanje. De politie had opgemerkt dat de 19-jarige vrouw, die verantwoordelijk was voor de bagage, zich tijdens de veiligheidscontrole nogal nerveus gedroeg. De autoriteiten vermoedden dat ze mogelijk drugs transporteerde en lieten haar koffer door de scanner gaan.

Het jongetje was duidelijk te zien op de scan en werd onmiddellijk bevrijd. Hij vertelde in het Frans dat hij Abou heet en werd opgevangen door de sociale dienst. Volgens de autoriteiten mag hij van geluk spreken want hij had kunnen stikken.

De politie heeft een man uit Ivoorkust gearresteerd die mogelijk de vader van de jongen is. De 19-jarige vrouw wordt verdacht van het kind voor een grote som geld over de grens te hebben willen smokkelen.

Epa
© Epa
Epa
© Epa
AFP
© AFP
AFP
© AFP
De jongen had zich in de koffer gewurmd en werd op heterdaad betrapt op de grens tussen Marokko en Spanje. De politie had opgemerkt dat de 19-jarige vrouw, die verantwoordelijk was voor de bagage, zich tijdens de veiligheidscontrole nogal nerveus gedroeg. De autoriteiten vermoedden dat ze mogelijk drugs transporteerde en lieten haar koffer door de scanner gaan. Het jongetje was duidelijk te zien op de scan en werd onmiddellijk bevrijd. Hij vertelde in het Frans dat hij Abou heet en werd opgevangen door de sociale dienst. Volgens de autoriteiten mag hij van geluk spreken want hij had kunnen stikken. De politie heeft een man uit Ivoorkust gearresteerd die mogelijk de vader van de jongen is. De 19-jarige vrouw wordt verdacht van het kind voor een grote som geld over de grens te hebben willen smokkelen.