Lagarde maakte na twee dagen verhoor zelf de beslissing bekend van het Cour de justice de la République, het hof dat bevoegd is voor de berechting van ministers in Frankrijk. Officieel krijgt de IMF-directeur het statuut van 'témoin assisté', dat is een statuut tussen gewoon getuige en verdachte.

Lagarde noemt de beslissing van het hof geen verrassing, omdat "ze altijd heeft gehandeld in het belang van de staat en conform de wet".

De IMF-topvrouw, Frans minister van Economie tussen 2007 en 2011, werd bijna 24 uur lang - verspreid over twee dagen - ondervraagd over haar rol in het toekennen van een schadevergoeding van 400 miljoen euro aan zakenman Bernard Tapie in 2008. Lagarde zegt nu terug te keren naar Washington, om haar missie als hoofd van het IMF voort te zetten. (Belga/TV)

Lagarde maakte na twee dagen verhoor zelf de beslissing bekend van het Cour de justice de la République, het hof dat bevoegd is voor de berechting van ministers in Frankrijk. Officieel krijgt de IMF-directeur het statuut van 'témoin assisté', dat is een statuut tussen gewoon getuige en verdachte. Lagarde noemt de beslissing van het hof geen verrassing, omdat "ze altijd heeft gehandeld in het belang van de staat en conform de wet". De IMF-topvrouw, Frans minister van Economie tussen 2007 en 2011, werd bijna 24 uur lang - verspreid over twee dagen - ondervraagd over haar rol in het toekennen van een schadevergoeding van 400 miljoen euro aan zakenman Bernard Tapie in 2008. Lagarde zegt nu terug te keren naar Washington, om haar missie als hoofd van het IMF voort te zetten. (Belga/TV)