Het meisje, dat Rimsha heet en ongeveer 14 jaar oud is, komt uit een christelijk gezin. Op 16 augustus trok een buurman van het meisje naar de bewuste imam, Khalid Chishti, en zei hem dat het meisje voor zijn ogen een vuurtje stookte met verschillende stukken papier, waaronder pagina's uit de Koran. Dat is een misdrijf waarop een levenslange celstraf in Pakistan staat. De imam mobiliseerde daarop zijn gelovigen en oefende druk uit op de politie om het jonge christenmeisje op te pakken. Sindsdien zit het meisje in de cel.

Volgens de politie is nu de imam opgepakt nadat zijn assistent en twee andere personen bevestigd hadden, dat hij pagina's uit de Koran bij de verbrande pagina's gestopt had.

De Britse omroep BBC meldt zondag dat de strikte wetten op heiligschennis in Pakistan vaak gebruikt worden voor persoonlijke vetes. De zaak zorgt voor opwinding in Pakistan, een land dat voornamelijk door moslims bevolkt wordt, maar leidde ook tot internationale verontwaardiging.

Gevlucht

De familie van Rimsha werd na haar arrestatie onder speciale politiebescherming geplaatst. Verschillende christelijke gezinnen vluchten al weg uit de arme wijk.

Maandag is een hoorzitting geagendeerd voor de vraag tot voorwaardelijke vrijlating van het meisje, dat volgens een groep artsen "ongeveer 14 jaar oud is". Die leeftijd is een belangrijke factor, aangezien haar advocaten willen dat ze voor een jeugdrechtbank verschijnt. (AFP/DPA/KVDA)

Het meisje, dat Rimsha heet en ongeveer 14 jaar oud is, komt uit een christelijk gezin. Op 16 augustus trok een buurman van het meisje naar de bewuste imam, Khalid Chishti, en zei hem dat het meisje voor zijn ogen een vuurtje stookte met verschillende stukken papier, waaronder pagina's uit de Koran. Dat is een misdrijf waarop een levenslange celstraf in Pakistan staat. De imam mobiliseerde daarop zijn gelovigen en oefende druk uit op de politie om het jonge christenmeisje op te pakken. Sindsdien zit het meisje in de cel. Volgens de politie is nu de imam opgepakt nadat zijn assistent en twee andere personen bevestigd hadden, dat hij pagina's uit de Koran bij de verbrande pagina's gestopt had. De Britse omroep BBC meldt zondag dat de strikte wetten op heiligschennis in Pakistan vaak gebruikt worden voor persoonlijke vetes. De zaak zorgt voor opwinding in Pakistan, een land dat voornamelijk door moslims bevolkt wordt, maar leidde ook tot internationale verontwaardiging. Gevlucht De familie van Rimsha werd na haar arrestatie onder speciale politiebescherming geplaatst. Verschillende christelijke gezinnen vluchten al weg uit de arme wijk. Maandag is een hoorzitting geagendeerd voor de vraag tot voorwaardelijke vrijlating van het meisje, dat volgens een groep artsen "ongeveer 14 jaar oud is". Die leeftijd is een belangrijke factor, aangezien haar advocaten willen dat ze voor een jeugdrechtbank verschijnt. (AFP/DPA/KVDA)