Bin Salman komt eind deze week naar de G20-top in Buenos Aires en HRW hoopt dat het Argentijnse gerecht de man zal oppakken en vervolgen.

De Argentijnse grondwet hanteert het universaliteitsprincipe, waardoor vervolging van oorlogsmisdaden en foltering mogelijk is, ongeacht de plaats van het misdrijf en/of de nationaliteit van dader of slachtoffer.

Volgens de ngo is het Argentijnse gerecht een onderzoek gestart op basis van de klacht.

De Saoedische kroonprins, die momenteel op rondreis is in de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte, zou vrijdag en zaterdag in Buenos Aires verblijven. Saoedi-Arabië heeft de betrokkenheid van de prins bij de moord op Khashoggi altijd ontkend.

Bin Salman komt eind deze week naar de G20-top in Buenos Aires en HRW hoopt dat het Argentijnse gerecht de man zal oppakken en vervolgen. De Argentijnse grondwet hanteert het universaliteitsprincipe, waardoor vervolging van oorlogsmisdaden en foltering mogelijk is, ongeacht de plaats van het misdrijf en/of de nationaliteit van dader of slachtoffer. Volgens de ngo is het Argentijnse gerecht een onderzoek gestart op basis van de klacht. De Saoedische kroonprins, die momenteel op rondreis is in de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte, zou vrijdag en zaterdag in Buenos Aires verblijven. Saoedi-Arabië heeft de betrokkenheid van de prins bij de moord op Khashoggi altijd ontkend.