Hotelgroep schikt voor 800 miljoen dollar met slachtoffers van moordpartij Las Vegas

Een jaar na de schietpartij in Las Vegas worden slachtoffers herdacht, 1 oktober 2018. © Reuters

Hotel- en casinogroep MGM Resorts heeft voor een bedrag van 800 miljoen dollar (ruim 680 miljoen euro) een schikking getroffen met de slachtoffers van een schietpartij die in een van haar hotels plaatsvond. De schikking werd woensdag bekrachtigd door een rechtbank.

Bij de schietpartij in het Mandalay Bay hotel in Las Vegas waren op 1 oktober 2017 in totaal 58 mensen om het leven gekomen. Er raakten ongeveer 800 mensen gewond.

De 64-jarige Stephen Paddock had vanuit een hotelkamer het vuur geopend op een menigte die een festival bij Mandalay Bay bijwoonde. Het motief voor zijn daad is niet bekend. De man, die alleen handelde, beroofde zichzelf van het leven.

Ongeveer tweeduizend mensen – nabestaanden van de slachtoffers en overlevenden van de massamoord – dienden achteraf klacht in tegen MGM, omdat de hoteleigenaar onvoldoende veiligheidsmaatregelen zou hebben genomen. De schutter had toevlucht kunnen zoeken in de hotelkamer en had ongestoord wapens en munitie kunnen binnenbrengen.

De hotelketen had eerder al bekendgemaakt dat ze bereid was tot 800 miljoen dollar uit te keren aan de slachtoffers. Een rechter heeft nu zijn goedkeuring gegeven aan die schikking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content