De wolkenkrabber, die is verrezen uit de as van het in 2001 verwoeste World Trade Center, heeft daarmee zijn volle hoogte van 541 meter bereikt. Bouwvakkers slaagden erin de laatste delen van de spits boven op de wolkenkrabber te plaatsen, melden verschillende Amerikaanse media. Eerdere pogingen eind april gingen niet door vanwege de harde wind.

De zilverkleurige spits dient als zendmast van de televisiezenders in het gebouw. Het 125 meter lange baken is een aanzienlijk onderdeel van de in totaal 541 meter hoge handelstoren. De hoogte van het gebouw werd niet willekeurig gekozen. Omgerekend is de toren net 1776 voet hoog. Een verwijzing naar het jaar waarin de Verenigde Staten zich onafhankelijk verklaarden van Groot-Brittannië.

De toren staat in de noordwesthoek van het WTC-terrein. Het vult de leegte in de skyline op die is ontstaan toen daar de torens ineenstortten in 2001. Naast het gebouw staat een monument ter nagedachtenis aan de bijna 3000 mensen die bij de meerdere aanslagen op 11 september 2001 om het leven kwamen. Het One WTC is slechts een van de vier wolkenkrabbers die op het terrein worden gebouwd.

De Freedom Tower, zoals de toren in de volksmond heet, is het hoogste gebouw op het westelijk halfrond en is 14 meter hoger dan de Willis Tower in Chicago. Alleen in Azië en het Midden-Oosten zijn de gebouwen nog veel hoger. (AVE)

De wolkenkrabber, die is verrezen uit de as van het in 2001 verwoeste World Trade Center, heeft daarmee zijn volle hoogte van 541 meter bereikt. Bouwvakkers slaagden erin de laatste delen van de spits boven op de wolkenkrabber te plaatsen, melden verschillende Amerikaanse media. Eerdere pogingen eind april gingen niet door vanwege de harde wind. De zilverkleurige spits dient als zendmast van de televisiezenders in het gebouw. Het 125 meter lange baken is een aanzienlijk onderdeel van de in totaal 541 meter hoge handelstoren. De hoogte van het gebouw werd niet willekeurig gekozen. Omgerekend is de toren net 1776 voet hoog. Een verwijzing naar het jaar waarin de Verenigde Staten zich onafhankelijk verklaarden van Groot-Brittannië. De toren staat in de noordwesthoek van het WTC-terrein. Het vult de leegte in de skyline op die is ontstaan toen daar de torens ineenstortten in 2001. Naast het gebouw staat een monument ter nagedachtenis aan de bijna 3000 mensen die bij de meerdere aanslagen op 11 september 2001 om het leven kwamen. Het One WTC is slechts een van de vier wolkenkrabbers die op het terrein worden gebouwd. De Freedom Tower, zoals de toren in de volksmond heet, is het hoogste gebouw op het westelijk halfrond en is 14 meter hoger dan de Willis Tower in Chicago. Alleen in Azië en het Midden-Oosten zijn de gebouwen nog veel hoger. (AVE)