Die muur moet de toevloed van 'illegale' migranten afremmen tot stoppen. Aan de grensovergang Morahalom/Horgos met de Servische stad Subotica zullen soldaten in eerste instantie een 150 meter lange "modelfragment" van de muur oprichten, zo meldde het Hongaarse staatsagentschap MTI.

De rechts-nationalistische Hongaarse premier Viktor Orban beoogt een 175 kilometer lange en vier meter hoge muur. Het project, haast een kopie van de Israëlisch/Palestijnse of de Amerikaans/Mexicaanse muur, wordt fel op de korrel genomen door mensenrechtenorganisaties.

Stuipen op het lijf

Orbans regering jaagt de Hongaren al maanden de stuipen op het lijf met een campagne tegen de 'illegalen'. Dit jaar zouden al 78.190 mensen illegaal Hongarije zijn binnengekomen, van wie 77.600 via de Servisch-Hongaarse grens. Dat is nu al dubbel zo veel als in geheel 2014.

Vorig jaar kende Servië als transitland met name een toevloed van (economische) vluchtelingen uit het zich eenzijdig onafhankelijk verklaard hebbende Kosovo. Dit jaar komt bijna driekwart van de vluchtelingen uit crisisgebieden in het Midden-Oosten. (Belga/TE)

Die muur moet de toevloed van 'illegale' migranten afremmen tot stoppen. Aan de grensovergang Morahalom/Horgos met de Servische stad Subotica zullen soldaten in eerste instantie een 150 meter lange "modelfragment" van de muur oprichten, zo meldde het Hongaarse staatsagentschap MTI. De rechts-nationalistische Hongaarse premier Viktor Orban beoogt een 175 kilometer lange en vier meter hoge muur. Het project, haast een kopie van de Israëlisch/Palestijnse of de Amerikaans/Mexicaanse muur, wordt fel op de korrel genomen door mensenrechtenorganisaties.Orbans regering jaagt de Hongaren al maanden de stuipen op het lijf met een campagne tegen de 'illegalen'. Dit jaar zouden al 78.190 mensen illegaal Hongarije zijn binnengekomen, van wie 77.600 via de Servisch-Hongaarse grens. Dat is nu al dubbel zo veel als in geheel 2014. Vorig jaar kende Servië als transitland met name een toevloed van (economische) vluchtelingen uit het zich eenzijdig onafhankelijk verklaard hebbende Kosovo. Dit jaar komt bijna driekwart van de vluchtelingen uit crisisgebieden in het Midden-Oosten. (Belga/TE)