In Nepal heeft opnieuw een Tibetaan zichzelf in brand gestoken. Hij verkeert in kritieke toestand, aldus de politie. Volgens gegevens van de Tibetaans regering in ballingschap gaat het om de honderdste (poging tot) zelfverbranding sinds februari 2009.

De twintiger overgoot zich met benzine alvorens zijn kleren in brand te steken in een restaurant in Kathmandu, aldus een politiewoordvoerder. De Tibetanen steken zichzelf in brand uit protest tegen de Chinese overheersing in Tibet. Van de 100 zelfverbrandingen die de Tibetaanse regering in ballingschap registreerde, leidden er 83 tot de dood van de betrokkene. De regering in ballingschap verblijft in Dharamsala, in het noorden van India.

China verwijt het de leider van de Tibetanen, de dalai lama, dat hij deze verbrandingen 'stilzwijgend goedkeurt'. Volgens de VR-radio bestraft China mensen die zich bekommeren om de lichamen van Tibetanen die zichzelf in brand steken. (Belga/SD)

In Nepal heeft opnieuw een Tibetaan zichzelf in brand gestoken. Hij verkeert in kritieke toestand, aldus de politie. Volgens gegevens van de Tibetaans regering in ballingschap gaat het om de honderdste (poging tot) zelfverbranding sinds februari 2009. De twintiger overgoot zich met benzine alvorens zijn kleren in brand te steken in een restaurant in Kathmandu, aldus een politiewoordvoerder. De Tibetanen steken zichzelf in brand uit protest tegen de Chinese overheersing in Tibet. Van de 100 zelfverbrandingen die de Tibetaanse regering in ballingschap registreerde, leidden er 83 tot de dood van de betrokkene. De regering in ballingschap verblijft in Dharamsala, in het noorden van India. China verwijt het de leider van de Tibetanen, de dalai lama, dat hij deze verbrandingen 'stilzwijgend goedkeurt'. Volgens de VR-radio bestraft China mensen die zich bekommeren om de lichamen van Tibetanen die zichzelf in brand steken. (Belga/SD)