In Cambodja zijn als gevolg van paniek die uitbrak tijdens het drukbezochte Waterfestival maandag meer dan driehonderd mensen om het leven gekomen.

De menigte was op weg naar het zogenaamde diamanteiland in de hoofdstad Phnom Penh voor een concert ter gelegenheid van de laatste dag van het Waterfestival, één van de belangrijkste
evenementen in het Cambodjaanse jaar.

Volgens ooggetuigen ontstond er paniek toen enkele mensen in de drukte flauwvielen. Vele mensen werden onder de voet gelopen, anderen vielen in het water.

Premier Hun Sen zei maandagavond dat er zeker 339 doden zijn gevallen. Dinsdag stond de officiële balans al op 378 doden en 755 gewonden.

De afgelopen dagen hadden zich in Phnom Penh miljoenen mensen verzameld voor de viering van het waterfestival, dat onder meer bestaat uit bootraces, concerten en vuurwerk.

In Cambodja zijn als gevolg van paniek die uitbrak tijdens het drukbezochte Waterfestival maandag meer dan driehonderd mensen om het leven gekomen.De menigte was op weg naar het zogenaamde diamanteiland in de hoofdstad Phnom Penh voor een concert ter gelegenheid van de laatste dag van het Waterfestival, één van de belangrijkste evenementen in het Cambodjaanse jaar. Volgens ooggetuigen ontstond er paniek toen enkele mensen in de drukte flauwvielen. Vele mensen werden onder de voet gelopen, anderen vielen in het water. Premier Hun Sen zei maandagavond dat er zeker 339 doden zijn gevallen. Dinsdag stond de officiële balans al op 378 doden en 755 gewonden.De afgelopen dagen hadden zich in Phnom Penh miljoenen mensen verzameld voor de viering van het waterfestival, dat onder meer bestaat uit bootraces, concerten en vuurwerk.