Een journalist van The Guardian, Owen Jones, is opgestapt tijdens een televisie-uitzending van de Britse zender Sky News nadat hij niet langer kon aanhoren hoe moderator Mark Longhurst en discussiepartner Julia Hartley-Brewer zes minuten lang de naar zijn mening homofobe aard van de schietpartij in Orlando voortdurend in vraag stelden. 'Dit is het meest waanzinnige dat ik ooit op televisie heb meegemaakt,' zo riep Jones gefrustreerd uit.

Jones, zelf homo en een bekende stem binnen de holebigemeenschap, werd herhaaldelijk de mond gesnoerd toen hij zei dat de schietpartij in Orlando niet alleen een terroristische aanval was, maar ook een daad van homohaat.

Gastheer Mark Longhurst probeerde de mening van Jones te weerleggen door te zeggen dat de aanval gericht was op 'mensen', en niet aangespoord was door seksualiteit. (TE)

Een journalist van The Guardian, Owen Jones, is opgestapt tijdens een televisie-uitzending van de Britse zender Sky News nadat hij niet langer kon aanhoren hoe moderator Mark Longhurst en discussiepartner Julia Hartley-Brewer zes minuten lang de naar zijn mening homofobe aard van de schietpartij in Orlando voortdurend in vraag stelden. 'Dit is het meest waanzinnige dat ik ooit op televisie heb meegemaakt,' zo riep Jones gefrustreerd uit.Jones, zelf homo en een bekende stem binnen de holebigemeenschap, werd herhaaldelijk de mond gesnoerd toen hij zei dat de schietpartij in Orlando niet alleen een terroristische aanval was, maar ook een daad van homohaat.Gastheer Mark Longhurst probeerde de mening van Jones te weerleggen door te zeggen dat de aanval gericht was op 'mensen', en niet aangespoord was door seksualiteit. (TE)