François Hollande toonde zich optimistisch. Hij zei dat hij mogelijk een opening ziet in het conflict rond het oosten van Oekraïne. Poetin tempert dat optimisme echter. Gesprekken zijn alleen mogelijk als er een onmiddellijke wapenstilstand komt, zei de Russische leider tijdens een live-uitzending op de Russische tv vanuit Normandië.

Porosjenko, de nieuw gekozen president van Oekraïne, moet eerst maar eens gaan praten met de separatisten, vindt Poetin. De machthebbers in Kiev moeten ophouden de rebellen te beschieten. Poetin wil dat de pro-Russische gevoelens en de wens voor meer autonomie in het oosten serieus worden genomen. De twee leiders werden het wel eens dat er maar een oplossing is voor de crisis, en dat is een vreedzame. Er is simpelweg 'geen alternatief'.

Argwaan

Hoewel de woorden van Poetin bevestigen dat er nog altijd veel argwaan bestaat tussen beide landen, had hij wel enkele lovende woorden over voor Porosjenko. Goed dat de nieuwe president met plannen komt om de oorlog te beëindigen, zei hij.

Terwijl de besprekingen in Château de Bénouville aan de gang waren, voerde het Oekraïense leger een aanval met tanks uit bij Slavjansk, een bolwerk van de separatisten. De komende tijd moet blijken of een wapenstilstand ook echt mogelijk is. Zaterdag wordt Porosjenko in Kiev ingezworen als president. Poetin is daarbij de grote afwezige. (Elsevier/Tom Reijner/TV)

François Hollande toonde zich optimistisch. Hij zei dat hij mogelijk een opening ziet in het conflict rond het oosten van Oekraïne. Poetin tempert dat optimisme echter. Gesprekken zijn alleen mogelijk als er een onmiddellijke wapenstilstand komt, zei de Russische leider tijdens een live-uitzending op de Russische tv vanuit Normandië.Porosjenko, de nieuw gekozen president van Oekraïne, moet eerst maar eens gaan praten met de separatisten, vindt Poetin. De machthebbers in Kiev moeten ophouden de rebellen te beschieten. Poetin wil dat de pro-Russische gevoelens en de wens voor meer autonomie in het oosten serieus worden genomen. De twee leiders werden het wel eens dat er maar een oplossing is voor de crisis, en dat is een vreedzame. Er is simpelweg 'geen alternatief'.Hoewel de woorden van Poetin bevestigen dat er nog altijd veel argwaan bestaat tussen beide landen, had hij wel enkele lovende woorden over voor Porosjenko. Goed dat de nieuwe president met plannen komt om de oorlog te beëindigen, zei hij.Terwijl de besprekingen in Château de Bénouville aan de gang waren, voerde het Oekraïense leger een aanval met tanks uit bij Slavjansk, een bolwerk van de separatisten. De komende tijd moet blijken of een wapenstilstand ook echt mogelijk is. Zaterdag wordt Porosjenko in Kiev ingezworen als president. Poetin is daarbij de grote afwezige. (Elsevier/Tom Reijner/TV)